By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
"Ničesar ne zanikamo, a falsifikatov ne sprejemamo."

28,582,267 have signed. Let's get to  0
28,582,267 Supporters

Complete your signature

By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time. If you are under 13 years of age in the USA or under 16 in the rest of the world, please get consent from a parent or guardian before proceeding.
This petition has been created by Metka G. and may not represent the views of the Avaaz community.
Metka G.
started this petition to
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor
POD NOBENIM POGOJEM NE SME BITI ŠOHTA!!! (“Foiba di Basovizza”)
na programu za vrnitev Narodnega doma, dne 13.7.2020 !!!, SICER ZAHTEVAMO ODSTOP PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE BORUTA PAHORJA ZARADI IZDAJE SLOVENSKEGA NARODA IN ODPRTJE BAZOVSKEGA ŠOHTA!!!
#nevmojemimenu13julij
#nevmojemimenu10oktober

Fojba laži

To je iskanje resnice o fojbah in dokumentirano razkrivanje laži s katerimi Italijani spreobračajo zgodovino in s svojim Dnevom spomina spreminjajo žrtve svojega fašizma v lažne rablje, ki naj bi izvajali nad njihovim narodom prav to, kar so oni nad našim. Knjiga razkriva zgodovino, kot smo jo doživeli primorski in istrski Slovenci in Hrvati, nad katerimi je italijanski fašizem četrt stoletja izvajal etnocid in genocid, nato pa Bazovico, simbol tega terorja, spremenil v fojbo laži. V knjigi so objavljena pričevanja in dokumenti, ki razkrivajo te laži, med temi tudi dokumenti iz londonskega arhiva o čiščenju bazovskega Šohta (ki so ga Italijani preimenovali v Foiba di Basovizza) po odhodu Jugoslovanske Zavezniške Vojske iz Trsta.

Posted: 26 January 2020 (Updated: 24 September 2020)