Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
O masă sănătoasă pentru fiecare copil din fiecare școală

1 au semnat. Hai să strângem
50 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Avaaz.org îţi va proteja datele confidenţiale și te va ține la curent în legătură cu această campanie și alte campanii similare.
Această petiție a fost creată de BuyBetterFood și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
BuyBetterFood
a inițiat această petiție pentru
Un sfert dintre copiii din UE sunt expuși riscului de sărăcie sau de excluziune socială. Foametea îi
împiedică pe copiii noștri să învețe și să ducă o viață sănătoasă și fericită și trebuie să ne asigurăm că
niciun copil din UE nu este lăsat în urmă - tocmai in contextul in care inflația galopantă agravează
situația.

În prezent, Comisia Europeană lucrează la un nou program de alimentație școlară și la o strategie
‘Farm to Fork’. Cerem ca aceasta să includă dreptul fiecărui copil - în fiecare școală din UE - la un
prânz sănătos, produs în mod durabil, și ca toți elevii să fie instruiți cu privire la ceea ce constituie
o dietă echilibrată. Finanțarea poate fi adaptată la nivel național sau local.

Este extrem de important să le oferim copiilor o masă bună și o educație alimentară: ratele de
obezitate infantilă din UE cresc în mod alarmant și, în același timp, sărăcia este în creștere. Hrana de
la școală poate reprezenta peste 50% din aportul alimentar zilnic pentru mulți copii din UE, insa nu
toate școlile sunt obligate să servească masa de prânz.

Niciun copil nu ar trebui să stea la școală cu stomacul gol sau să fie nevoit să se hrănească cu
alimente nesănătoase, ci în schimb banii contribuabililor ar trebui să fie cheltuiți pentru o
alimentație școlară sănătoasă, în interesul sănătății publice.

Vă rugăm să cereți acțiune acum.

Comisarului UE pentru Sănătatea și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, și Statelor Membre UE UE responsabile pentru punerea în aplicare a strategiei UE ‘Farm to Fork’:

"Vă îndemnăm să puneți în aplicare alimentația școlară sănătoasa și educația alimentară pentru
fiecare copil din fiecare școală din UE
, ca standard minim pentru strategia UE Farm to Fork; și
pentru aplicarea Garanției Europeană pentru copii. Fiecare copil are dreptul la o alimentație
echilibrată pentru o dezvoltare sănătoasă
și pentru a se putea concentra în clasă. Mesele sănătoase
în școli sunt favorabile atât pentru oameni, cât și pentru planetă. Împreună cu educația alimentară,
elevii pot învăța să mănânce și să gătească sănătos - utilizând în același timp alimentele în mod
responsabil."

O farfurie mică, un mare impact!

Link-uri relevante:
  1. Public Procurement of Food for Health. Technical Report on the school setting. Joint Publication of the Maltese Presidency and the European Union, 2017.Online: https://linkscommunity.org/assets/PDFs/maltese-presidency-and-eu-public-procurement-of-food-for-health_technical-report-on-the-school-setting-(2017).pdf
  2. The EU Farm to Fork strategy . Online: https://food.ec.europa.eu/system/files/2020-05/f2f_action-plan_2020_strategy-info_en.pdf
  3. Under the European Child Guarantee (2021), "it is recommended to Member States" to provide a.o. "at least one healthy meal each school day" (...) free of charge and readily available to children in need". Online: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1428&langId=en
  4. Provision of school meals across the EU. An overview of rationales, evidence, facilitators and barriers (European Commission, 2021). Online: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=738&langId=en&pubId=8422&furtherPubs=yes
  5. WHO European Regional Obesity Report 2022 (3/2022). Online: https://www.who.int/europe/news/item/03-05-2022-new-who-report--europe-can-reverse-its-obesity--epidemic
  6. SchoolFood4Change – the largest EU project on EU school meals and food education. Online: https://schoolfood4change.eu/
  7. European Buy Better Food Campaign (BBF): Online: https://iclei-europe.org/topics/food/buy-better-food/
  8. Image: (andreonegin | Shutterstock)

Publicat (Actualizare )
Raportează un abuz
A apărut o eroare și nu am putut trimite fișierele și/sau raportul tău