Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Despre noi

Avaaz cea mai mare mișcare de activism online, care aduce opiniile și interesele oamenilor obișnuiți în atenția factorilor de decizie globali.

CE FACEM

CE FACEM
Avaaz e un aliat, și o forță de raliere pentru cei defavorizați de peste tot din lume.

Zainab Bangura
Director General al ONU în Nairobi
Avaaz - cuvânt care înseamnă "voce" în câteva limbi din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia - a fost lansat în 2007 cu o misiune clară: aceea de a ajuta cetăţenii de toate naţionalităţile să transforme lumea în care trăiesc în lumea pe care şi-o doresc.

Prin intermediul Avaaz, milioane de oameni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale se pot implica activ în soluţionarea unor probleme globale, regionale şi naţionale presante - de la corupţie şi sărăcie până la conflicte armate şi schimbări climatice. Modelul nostru de mobilizare online reuşeşte să unească eforturile individuale, oricât de mici, intr-o forţă colectivă puternică. (Vezi mai multe despre rezultate pe pagina victoriilor noastre .)

Campaniile comunităţii Avaaz circulă în 17 limbi şi sunt implementate de o echipă împărţită pe 6 continente şi sprijinită de mii de voluntari. Acţionăm prin petiţii, campanii în presă, e-mail-uri, lobby şi contact direct cu autorităţile, dar şi proteste şi evenimente "offline" pentru a ne asigura că deciziile globale reflectă viziunea şi valorile cetăţenilor lumii.

Membri
43,433,371
Membri
Acțiuni
301,820,217
Acțiuni
Campanii
2,792
Campanii

Modelul Avaaz. Cum funcționează comunitatea noastră

Mai multă flexibilitate și receptivitate cu ajutorul tehnologiei

Mișcările sociale anterioare și organzațiile civice internaționale trebuiau să mobilizeze militanți pentru fiecare subiect separat, an de an și în fiecare țară, pentru ca acțiunile lor să aibă greutate.

Astăzi, datorită noilor tehnologii și a dezvoltării unei etici a interdependenței globale, această constrângere nu mai există. În timp ce alte organizații ale societății civile sunt compuse din rețele globale specializate pe o singură temă și împărțite în filiale naționale, fiecare având echipă, buget și structură de luare a deciziilor proprii, Avaaz are o singură echipă în toată lumea, care poate acționa în legătură cu orice subiect de interes general; în acest fel putem reacționa rapid și lansa campanii flexibile, bine țintite și de impact.

Comunitatea noastră online poate acționa ca un megafon - pentru a atrage atenția asupra unor probleme noi, ca un paratrăsnet - pentru a canaliza interesul general al publicului asupra unei campanii anume, ca o mașină de pompieri - pentru a răspunde rapid și eficient la o criză apărută brusc și ca o ”celulă stem” a implicării civice, capabilă să ia forma cea mai adecvată pentru a răspunde unei situații de urgență.

Membrii Avaaz stabilesc prioritățile și au puterea de decizie

În fiecare an, Avaaz își definește prioritățile globale printr-un sondaj la care pot participa toți membrii săi, iar toate propunerile de campanii sunt testate săptămânal pe un grup de până la 10.000 de membri, aleși aleator. Doar campaniile care se bucură de susținere puternică sunt apoi lansate la scară largă. Campaniile care ajung la toți membrii noștri sunt suținute apoi de sute de mii de persoane, care se mobilizează în cateva zile sau chiar ore.

Etica unui leadership aflat în slujba oamenilor

Echipa Avaaz redactează alertele pentru membrii comunității așa cum un consilier prezintă un raport unui președinte sau prim-ministru: avem doar câteva momente la dispoziție pentru a furniza informațiile de care cititorul are nevoie pentru a decide dacă vreau sau nu să se implice, iar campania depinde de această decizie.

Misiunea echipei noastre este de a se asigura că doar câteva minute, multiplicate prin participarea unui număr foarte mare de oameni, pot pune bazele unei acțiuni hotărâtoare pentru o chestiune importantă. Echipa noastră colaborează cu parteneri și experți pentru dezvoltarea unor strategii de campanii eficiente, bazate pe inițiativele membrilor, rezumă și transmite apoi aceste campanii prin intermediul unor alerte cu mesaj clar și bine argumentat, iar dacă membrii Avaaaz decid să ia parte la campanie, se asigură că aceasta va fi dusă la bun sfârșit, prin înmânarea de petiții sau de mesaje din partea membrilor, prin lansarea unor campanii publicitare finanțate de membri sau prin orice alte acțiuni necesare.

Cu alte cuvinte, echipa Avaaz nu stabilește prioritățile, încercând apoi să convingă membrii comunității să i se alăture. Se întâmplă mai degrabă opusul: echipa noastră e receptivă la ideile membrilor și propune acțiuni prin care inițiativele lor pot avea impact la scară gloablă. Nu e de mirare că multe dintre campaniile noastre de succes au pornit de la sugestiile membrilor. A da o direcție acestor inițiative este o parte importantă a muncii noastre: e nevoie de o viziune clară și de capacitatea de a găsi și de a comunica măsuri eficiente pentru a construi o lume mai bună.

Acționăm în momente decisive, de criză și oportunitate

În orice problemă sau cauză, există momente de răscruce când o decizie trebuie luată și un protest masiv al cetățenilor poate fi hotărâtor. Pentru a ajunge la acest punct critic e nevoie uneori de ani întregi de muncă asiduă, de obicei departe de lumina reflectoarelor, și de oameni care se dedică 100% acestei misiuni. Iar când momentul decisiv apare în sfârșit, iar atenția opiniei publice pune în lumină respectivul subiect, deciziile cele mai importante sunt luate în funcție de percepția liderilor asupra consecințelor politice ale fiecărei opțiuni. Comunitatea Avaaz folosește deseori aceste momente decisive, de criză profundă, dar și de mare oportunitate, pentru a acționa.

În fiecare țară, în funcție de temă, aceste momente survin doar o dată sau de două ori pe an. Dar pentru că Avaaz poate acționa în toate țările și în legătură cu orice subiect, situațiile în care ne putem mobiliza pentru a salva o cauză apar de câteva ori pe săptămână.

Modelul nostru de finanțare prin donațiile membrilor ne asigură independența

Comunitatea Avaaz se finanţează exclusiv prin intermediul donaţiilor membrilor săi, deci principiile responsabilității democratice sunt ADN-ul nostru. Niciun sponsor sau susținător guvernamental nu ne poate cere să ne schimbăm prioritățile pentru a servi unor interese străine, pentru că nu acceptăm donații de la guverne și corporații (află de ce merită să donezi pentru Avaaz aici și donează chiar acum cu un clic aici).

În loc să ne fragmentăm, noi creștem, uniți de valorile noastre

De multe ori mișcările, coalițiile și organizațiile se destramă în grupări mai mici sau trebuie să investească din ce în ce mai mult timp pentru a păstra unite grupări aflate în conflict. În cadrul comunității Avaaz, suntem conștienți de faptul că deși sunt mânați de cele mai bune intenții, oamenii se contrazic deseori în privința detaliilor. În loc să ne epuizăm energiile încercând să ajungem la un consens, fiecare dintre noi poate decide dacă vrea să participe la o campanie sau nu.

Dar fiecare campanie Avaaz se bazează pe un set de valori comune: convingerea că suntem în primul rând ființe umane, înzestrate cu responsabilitate pentru cei de lângă noi, pentru generațiile viitoare și pentru planeta noastră. Toate campaniile cărora ne dedicăm sunt manifestări ale acestui angajament colectiv. Am asistat în numeroase rânduri la acest fenomen: cei care s-au alăturat comunității noastre datorită unui anumit subiect continuă apoi să se implice în multe alte campanii. Acest lucru ne dă o mare speranță: speranța că împărtășim aceleași vise și că împreună putem transforma lumea în care trăim în lumea pe care ne-o dorim cu toții.

Multe dintre campaniile Avaaz sunt lansate de membrii comunității! Lansează-ți și tu propria campanie și fă o schimbare la orice nivel - local, național sau global.

Creează o petiție Creează o petiție
Lansează și tu o petiție
x

E rândul tău să schimbi lumea! Lansează o petiție acum!

Creează o petiție