Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
ÎN ACEASTĂ SECŢIUNE:

Ajutor

Cum funcționează petițiile noastre

Schița unei petiții online de succes


Începe cu o idee bună

Fiecare petiție de succes începe cu o idee bună. Care este schimbarea pe care ți-o dorești? Poți contribui la realizarea aceste schimbări făcând presiune prin intermediul unei petiții?


Urmează-ți instinctul

Experiențele, sentimentele și intuiția ne pot servi ca busolă mult mai des decât credem. Dacă simți că ceva e nedrept și poate fi schimbat, e foarte probabil ca mulți alți oameni să îți împărtășească părerea.

Lansează o petiție...în 2 timpi și 3 mișcări!

Mai simplu de atât nu se poate. Iată cei 3 pași simpli prin care poți lansa o petiție:

  • Creează petiția: Introdu cele mai importante informații pentru campania ta: ce vrei, cui te adresezi și de ce?
  • Lansează: Vezi cum va arăta petiția online, fă ultimele modificări, publică petiția și începe să strângi primele semnături.
  • Promovează: Acum poți să ieși în public. Dă sfoară-n țară și strânge cât mai multe semnături!

Ești gata să treci la fapte? Dă clic aici și lansează o petiție chiar acum!

Cu o semnătură nu se face primăvară

Petiția ta e gata? Atunci e timpul să intri în cursa pentru semnături.
Dă clic aici și citește cele mai potrivite sfaturi pentru a câștiga această cursă.


Depunerea/livrarea petiției

Nu vrei doar să depui petiția, vrei ca livrarea ei să aibă un impact maxim. Cea mai simplă cale este să trimiți un e-mail destinatarilor (cuprinzând textul petiției și o listă a semnăturilor) și să verifici apoi printr-un apel telefonic dacă petiția ta și-a atins ținta. Aceasta este metoda ”standard”, care poate fi însă mereu îmbunătățită cu un pic de creativitate: poți printa lista de semnături și înmâna petiția personal, poți cere o audiență sau organiza un flash-mob pentru a atrage atenția presei. Folosește-ți imaginația și ieși în evidență!


Nu cedăm, nu capitulăm

Unele petiții câștigă din prima, dar altele nu. De multe ori, înmânarea petiției este doar primul pas dintr-o campanie mai complexă. Încearcă să te pui în locul factorilor de decizie cărora te-ai adresat. Ce te-ar convinge să acționezi dacă ai fi în poziția lor? Răspunsul ar putea fi o petiție cu mai multe semnături sau o nouă înmânare a petiției printr-o acțiune de impact. Sau poate e nevoie de mai multă presiune din partea presei, caz în care trebuie să convingi jurnaliștii să scrie despre petiția ta.