Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
ÎN ACEASTĂ SECŢIUNE:

Ajutor

Cum funcționează petițiile noastre

Schița unei petiții online de succes

Începe cu o idee bună

Fiecare petiție de succes începe cu o idee bună. Care este schimbarea pe care ți-o dorești? Poți contribui la realizarea aceste schimbări făcând presiune prin intermediul unei petiții?

Urmează-ți instinctul

Experiențele, sentimentele și intuiția ne pot servi ca busolă mult mai des decât credem. Dacă simți că ceva e nedrept și poate fi schimbat, e foarte probabil ca mulți alți oameni să îți împărtășească părerea.

Lansează o petiție...în 2 timpi și 3 mișcări!

Mai simplu de atât nu se poate. Iată cei 3 pași simpli prin care poți lansa o petiție:

• Creează petiția: Introdu cele mai importante informații pentru campania ta: ce vrei, cui te adresezi și de ce?
  • Lansează: Vezi cum va arăta petiția online, fă ultimele modificări, publică petiția și începe să strângi primele semnături.
  • Promovează: Acum poți să ieși în public. Dă sfoară-n țară și strânge cât mai multe semnături!

Ești gata să treci la fapte? Dă clic aici și lansează o petiție chiar acum!

Cu o semnătură nu se face primăvară

Petiția ta e gata? Atunci e timpul să intri în cursa pentru semnături.
Dă clic aici și citește cele mai potrivite sfaturi pentru a câștiga această cursă.

Depunerea/livrarea petiției

Nu vrei doar să depui petiția, vrei ca livrarea ei să aibă un impact maxim. Cea mai simplă cale este să trimiți un e-mail destinatarilor (cuprinzând textul petiției și o listă a semnăturilor) și să verifici apoi printr-un apel telefonic dacă petiția ta și-a atins ținta. Aceasta este metoda ”standard”, care poate fi însă mereu îmbunătățită cu un pic de creativitate: poți printa lista de semnături și înmâna petiția personal, poți cere o audiență sau organiza un flash-mob pentru a atrage atenția presei. Folosește-ți imaginația și ieși în evidență!

Nu cedăm, nu capitulăm

Unele petiții câștigă din prima, dar altele nu. De multe ori, înmânarea petiției este doar primul pas dintr-o campanie mai complexă. Încearcă să te pui în locul factorilor de decizie cărora te-ai adresat. Ce te-ar convinge să acționezi dacă ai fi în poziția lor? Răspunsul ar putea fi o petiție cu mai multe semnături sau o nouă înmânare a petiției printr-o acțiune de impact. Sau poate e nevoie de mai multă presiune din partea presei, caz în care trebuie să convingi jurnaliștii să scrie despre petiția ta.