Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
ÎN ACEASTĂ SECŢIUNE:

Ajutor

Cum să alegi imaginea potrivită

Găsește imaginea cea mai sugestivă

O imagine bună poate spune totul dintr-o singură privire. Imaginea campaniei poate însufleți textul petiției, atrage atenția asupra problemei și convinge oamenii să semneze. Am adunat pentru tine elementele comune ale imaginilor de succes, selectate din sutele de campanii și de teste pe care le-am derulat în ultimii ani:

1. Fă apel la legătura dintre oameni: concentrează-te asupra unei persoane


Detaliile crizei economice din Europa pot fi prea tehnice și derutante; este mult mai ușor să ilustrezi această poveste cu imaginea protestarilor decât cu motivul protestelor lor. Prin plasarea fetiței în centrul imaginii, ni se atrage atenția asupra impactului pe care deciziile economice îl au asupra viitorului și viselor ei.

2. Ilustrează problema


Punerea în pericol a copiilor prin atacuri iresponsabile cu bombe cu dispersie este principala problemă asupra căreia campania vrea să atragă atenția, iar această imagine o ilustrează extrem de sugestiv.

3. Evidențiază amploarea problemei


Imaginea acestor copaci uriași aflați acum la pământ transmite dimensiunile catastrofei ecologice care are loc în Brazilia. Prin această imagine sugestivă o criză care are loc în alt colț al lumii devine o problemă concretă (pe care vrei să o rezolvi cât mai repede).

4. Include destinatarii


Include destinarii în imaginea campaniei pentru a crește presiunea asupra lor. Nimănui nu îi place să fie criticat în public.

5. Creează un spectacol vizual


Culorile și lumina din imaginea de mai sus sunt fascinante. Marea de oameni în portocaliu, roșu și galben transmite putere și căldură.

6. Folosește contraste puternice


Imaginea de mai sus e revoltătoare: polițiști în echipament complet împing femei, copii și un bebeluș în pielea goală. Contrastul dintre protagoniști e absurd și reflectă nedreptatea situației și discrepanța dintre protestatari și reacția autorităților.

7. Joacă-te cu simbolurile prin ”rebranding”


Alege un simbol cunoscut de toată lumea și schimbă-l pentru a transmite mesajul campaniei.

8. Evită imaginile violente


Imaginile violente sunt foarte puternice, dar pot distrage atenția cititorilor de la petiție sau îi pot face să părăsească pagina. Această imagine cu elefanți maiestuoși a ilustrat mult mai bine o petiție împotriva braconajului decât imaginea unui elefant ucis.