Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
ÎN ACEASTĂ SECŢIUNE:

Ajutor

Textul petiției

Un apel la acțiune care dă rezultate

Prin acest text îți poți convinge cititorii să semneze petiția. Descrie problema, identifică soluția și persoana care are puterea de decizie și explică mecanismul prin care petiția va contribui la reușită. E important să îți susții argumentele cu informații exacte, dar încearcă să le prezinți cât mai succint. Mulți dintre cei interesați de subiect, dar nefamiliari cu situația descrisă, nu vor avea răbdare să citească un întreg eseu.

Elemente cheie:

  • Criza: Începe prin a descrie fără ocolișuri problema urgentă care stă la baza petiției. Încearcă să o prezinți ca pe o situație de criză la care trebuie să răspundem cât mai repede.
  • Rolul nostru: Explică mecanismul prin care petiția va conduce la adoptarea soluției. Gândește-te la persoana căreia îi este adresată petiția și la influența pe care presiunea publică o poate avea asupra deciziei ei.
  • Obiectivul nostru: Nu uita să inviți cititorii să ți se alăture și să semneze petiția. Tot aici poți descrie alte acțiuni cărora cititorii le pot da curs.
  • Argumentele noastre: Mai e ceva ce semnatarii ar trebui să știe? Un eveniment care trebuie explicat sau o critică des invocată pe care vrei să o combați?

Reguli de aur:

  • Rezistă tentației de a scrie o introducere lungă în loc să intri direct în miezul problemei (știm, e greu!).
  • Nu uita să plasezi problema în timp. De ce acum? De ce e urgent?
  • Mai puțin înseamnă mai mult. Elimină toate informațiile neimportante. Iar dacă nu ești sigur(ă) dacă ceva e important, înseamnă că poate fi șters.
  • Ține minte cui te adresezi. Trebuie să convingi lumea să semneze, dar nu uita că destinatarul petiției tale poate vizita pagina oricând (mai ales dacă vei crea o presiune puternică)