Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Anularea Examenului De BAC 2021

1 au semnat. Hai să strângem
50 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Avaaz.org îţi va proteja datele confidenţiale și te va ține la curent în legătură cu această campanie și alte campanii similare.
Această petiție a fost creată de Cezar M. și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
Cezar M.
a inițiat această petiție pentru
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Dragi elevi, împreună putem face o schimbare. Propun, în timp de 60 de zile, să strângem 10.000 de semnături destinate anulării examenului de bacalaureat. Pentru a justifica aceasta decizie, propun următoarele argumente:

• Instruirea ne efectivă a elevilor pe tot parcursul anului școlar. Astfel, majoritatea elevilor au fost supuși la studierea online, care nu este la un nivel corespunzător. Elevii nu pot primi aceeași educație eficientă ca și cea în școală. De-asemnea, mulți elevi nu au avut acces la dispozitive pentru a putea studia online. Uneori, profesorii nu erau în stare de a preda eficient online, astfel elevii erau nevoiți să studieze singuri.
  • Luând în considerare anularea bacalaureatului în anul anterior, presupun că au fost două motive de bază: cazuri de Covid-19 și aflarea elevilor în carantină. Aș vrea să reamintesc că numărul cazurilor de infecții zilnice este mai mare decât anul trecut, iar acum în țară este instituită starea de urgență. Spre deosebire de anul trecut, acum avem și decese înregistrate zilnic și un număr majorat al cazurilor de infectări printre care se numără și elevi. Chiar dacă majoritatea profesorilor au fost vaccinați (doar cu o doză) asta nu înseamnă că elevii sunt protejați.
  • Pe parcursul anului, mulți și-au pierdut persoane dragi din viața, iar virusul Covid-19, a cauzat dificultăți pentru unele persoane de a privi viața în aceleași culori. Astfel, mulți elevi trec prin stări de anxietate și depresie, iar frecventarea orelor și susținerea examenelor poate fi o etapă dificiă pentru unii, o etapă care poate amplifica această stare. De-asemenea, reamintesc că unele instituții au înregistrat decese în rândul cadrelor didactice, iar în urma acestor tragedii, un număr mare de elevii au rămas fără profesori și fără ore de instruire.
  • Examenele de absolvire, reprezintă o metodă învechită, care nu se mai practică în majoritatea țărilor europene. Persoanele, care sunt în stare de a promulga legea în privința anulării examenului, trebuie să înteleagă că la momentul dat, aceasta metoda nu are o eficiență majoră, plus la asta, acum ne aflăm într-o societate în care examenele de absolvire nu reprezintă nimic decât o metodă de a stresa atât elevii cât și profesorii și părinții.
  • Vreau sa menționez ca în anul de studii 2020-2021, olimpiadele de orice tip au fost anulate. Ele se desfășoară ca și examenele de BAC, participa elevi de pe tot teritoriul țării. Ne punem întrebarea de ce olimpiadele au fost anulate din cauza pandemiei, dar examenele de BAC nu sunt anulate?
  • De-asemenea, examenele de BAC, au o influență puternică asupra notelor anuale. Considerând faptul că suntem nevoiți să susținem asemenea examene foarte subiective ca Limba și Literatura Română, în care evaluatorul are putere majoră asupra punctajului elevului.
  • În același timp, mulți elevi absolvenți deja sunt acceptați la universități peste hotare și nu au nevoia de a susține BAC-ul. Pentru a-și continua studiile, au nevoie doar de diploma de absolvire. Astfel, examenul de bacalaureat, reprezintă doar un motiv de stres și insomnie pe o perioadă îndelungată.
  • De-semenea, incapabilitatea ministerului de a stabili un regim uniform de învățare. Fiecare 2 săptămâni suntem supuși unor noi reguli. Nu consider că situația în care ne aflăm este una eficientă pentru a avea parte de studii calitative. Elevii, care studiază in Chișinău, din alte localitati sunt nevoiți să parcurgă mari distanțe pentru a reveni la școală pe o perioadă de 3-4 zile, apoi iarăși pleacă acasă pentru a studia online.

În încheiere, aș vrea sa menționez, că nu există necesitatea organizării examenelor de absolvire, în special pe timp de pandemie, întrucât acum sistemul medical este practic devastat în urma numărului mare de îmbolnăviri și decese, iar acest număr ar putea fi în creștere în urma organizării examenelor. Metoda data este invechită, nefuncțională pentru o mare parte din elevi, și nu în ultimul rând, foarte subiectivă. Pentru elevii, care au ales să-și facă studiile în străinătate, examenele de BAC sunt doar un motiv de stres și griji, ei fiind deja acceptați la universități.

Aveți grija de sanatatea voastra. Vă mulțumesc și sper să facem o schimbare.

Publicat (Actualizare )
Raportează un abuz
A apărut o eroare și nu am putut trimite fișierele și/sau raportul tău