Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Salvăm schitul rupestru "Peștera Bechir" din Soroca!

1 au semnat. Hai să strângem
50 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Avaaz.org îţi va proteja datele confidenţiale și te va ține la curent în legătură cu această campanie și alte campanii similare.
Această petiție a fost creată de Vadim S. și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
Vadim S.
a inițiat această petiție pentru
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
“Peştera Bechir” poate fi admirată când mergi pe serpantina de la intrarea în municipiul Soroca. Deși este la vedere, accesul către chilie e foarte dificil, din cauza înălțimii de peste 6 metri de la nivelul solului. Denumirea “Peștera Bechir” a fost dată de localnici, Bechir fiind numele unui călugăr care s-ar fi adăpostit în stâncă acum câteva secole. Vechimea ei însă rămâne o enigmă pentru cercetători. Se crede ca aceasta datează din secolele VIII-IX, potrivit unor cercetări făcute de istoricul Vlad Ghimpu. Tot el avertizează despre pericolul distrugerii acestui monument istoric, dacă nu va fi protejat și restaurat.
În același timp schitul rupestru nu este inclus nici măcar în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat.
Prin această petiție cerem ca autoritățile locale și naționale să nu ignore acest monument, dar să întreprindă măsuri urgente de conservare, restaurare și promovare. Vezi aici o schiță video despre această peșteră -
www.facebook.com/vadim.sterbate/videos/2584364104969303/

Publicat (Actualizare )
Raportează un abuz