Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles
Opriti otravirea romanilor si a mediului cu pesticide neonicotinoide

1 au semnat. Hai să strângem
50 Susținători

Închide

Completează-ți semnătura

Avaaz.org îţi va proteja datele confidenţiale și te va ține la curent în legătură cu această campanie și alte campanii similare.
Această petiție a fost creată de Iulian Q. și nu reprezintă în mod necesar părerile comunității Avaaz.
Iulian Q.
a inițiat această petiție pentru
Domnului Ministru al Agriculturii, Domnilor Deputati si Senatori
In luna Aprilile anul 2013 cea mai mare parte a tarilor ce alcatuiesc UE au decis ca siguranta si sanatatea propriilor cetateni e mai presus decat profitul unor indivizi lipsiti de scrupule.

Atat timp cat nu exista studii științifice independente care să dovedeasca că folosirea pesticidelor neonicotinoide este sigura pentru sanatatea populatiei si a mediului (albinelor) acestea nu vor fi folosite in agricultura.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară ( EFSA ) prin studii si declaratii publice sprijina aceasta decizie.

" Substantele neonicotinoide pe baza de acetamiprid si imidacloprid pot afecta dezvoltarea sistemului nervos uman."

"Substantele neonicotinoide pe baza de clothianidin, imidacloprid si thiamethoxam pot fi periculoase pentru albine."

Printr-o ironie a sortii unele dintre companiile ce faceau parte candva din industria de razboi si exterminare nazista s-au reprofilat. Acum nu mai produc substante neurotoxice pentru uciderea civililor nevinovati, dar tot substante neurotoxice produc, tot periculoase pentru om fiindca ajung prin hrana, prin apa in corpurile noastre zi de zi datorita agriculturii excesiv chimizate.

" Zyklon B (în engleză ciclon B) a fost denumirea comercială a unui insecticid pe bază de cianuri cunoscut pentru folosirea de către Germania nazistă, în camerele de gazare din lagărele de exterminare în timpul Holocaustului. "

In incheiere:

Domnilor fermierii v-ati pus vreodata intrebarea de ce insectele daunatoare continua sa faca ravagii oricate substante chimice s-ar folosii impotriva lor ?

V-ati intrebat vreodata de ce companiile ce produc pesticide prospera iar insectele continua sa se inmulteasca?

Raspunsul la aceste intrebari il ofera Dr Larry D. Charlet cercetator entomolog din cadrul departamentului de agricultura a SUA ( USDA ).

Concluzia acestuia dupa ani de studiu:

" Pesticidele distrug echilibrul natural si afecteaza de fapt parazitii si dusmanii insectelor daunatoare."

Biografie: Dr. Larry Charlet este un cercetator entomolog si activeaza din anul 1978 la unitatea de cercetare a culturii de floarea-soarelui in cadrul Nord Science Laboratory, Fargo, Dakota de Nord ca profesor adjunct, Departamentul de Entomologie si Universitatea de Stat din Dakota de Nord. El desfasoara activitati de cercetare privind sistemele de management pentru insectele daunatoare ale culturii de floarea-soarelui, inclusiv gărgărițe de floarea-soarelui , Cylindrocopturus adspersus, gândacul de floarea soarelui, exclamationis Zygogramma, molia de floarea soarelui banded, Cochylis hospes, gărgărița semințelor de floarea-soarelui, Smicronyx fulvus , și molia de floarea-soarelui, Homeosoma electellum.

Publicat (Actualizare )
Raportează un abuz
A apărut o eroare și nu am putut trimite fișierele și/sau raportul tău