Cea mai mare și mai eficientă platformă de campanii online și activism civic

Salvați albinele României!

De ce e important

ACTUALIZARE IMPORTANTA: MADR A EMIS DEJA NOI DEROGARI PENTRU FLOAREA SOARELUI SI PORUMBUL DIN 2018! PIERDEM O BATALIE DAR NU CEDAM! RAMANETI ALATURI DE FEDERATIA ROMAPIS SI DE TOTI CEI CARE SUNT DE PARTEA NOASTRA IN DEMERSURILE CE VOR URMA IN SPRIJINUL PROTEJARII ALBINELOR, APICULTURII, MEDIULUI SI A HRANEI SANATOASE! DEROGARILE AU FOST EMISE IN DATA DE 29.12.2017 DAR AU DEVENIT ACCESIBILE PUBLICULUI ASTAZI, 04.01.2018.

Albinele noastre suferă iar alte insecte polenizatoare dispar! Chiar în această vară, un nou studiu arată că în ultimii 25 de ani, în Germania au dispărut 75% dintre insecte. Uniunea Europeană a interzis unele întrebuințări ale neonicotinoidelor care reprezintă o amenințare majoră pentru albine‐dar de 4 ani Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a folosit posibilitatea emiterii cu caracter excepțional a unei serii de autorizări temporare care au anulat în totalitate aceste interdicții permițându‐se continuarea otrăvirii ogoarelor României.

Deoarece UE studiază oportunitatea extinderii interdicțiilor actuale avem șansa să facem din anul 2018 unul de toleranță zero față de asemenea derogări, cerând guvernului României să nu dea noi autorizări temporare pentru folosirea neonicotinoidelor.

Alăturați‐vă acestui apel acum și transmiteți‐l mai departe‐să dăm albinelor și apicultorilor un răgaz anul acesta, ca să își revină!

Publicat December 22, 2017
Raportează un abuz
Dă click pentru a copia: