Cea mai mare și mai eficientă platformă de campanii online și activism civic

Cum funcționează petițiile noastre

Schița unei petiții online de succes

ÎNCEPE CU O IDEE BUNĂ

Fiecare petiție de succes începe cu o idee bună. Care este schimbarea pe care ți-o dorești? Poți contribui la realizarea aceste schimbări făcând presiune prin intermediul unei petiții?

URMEAZĂ-ȚI INSTINCTUL

Experiențele, sentimentele și intuiția ne pot servi ca busolă mult mai des decât credem. Dacă simți că ceva e nedrept și poate fi schimbat, e foarte probabil ca mulți alți oameni să îți împărtășească părerea.

LANSEAZĂ O PETIȚIE... ÎN 2 TIMPI ȘI 3 MIȘCĂRI!

Mai simplu de atât nu se poate. Iată cei 3 pași simpli prin care poți lansa o petiție:
Crearea petiției: Introdu cele mai importante informații pentru campania ta: ce vrei, cui te adresezi și de ce?
Lansare: Vezi cum va arăta petiția online, fă ultimele modificări, lansează petiția și începe să strângi primele semnături.
Promovare: Acum poți să ieși la rampă. Dă sfoară-n țară și strânge cât mai multe semnături!

Ești gata să treci la fapte? Dă click aici și lansează o petiție chiar acum!

CU O SEMNĂTURĂ NU SE FACE PRIMĂVARĂ

Petiția ta e gata? Atunci e timpul să intri în cursa pentru semnături.
Dă click mai jos și citește cele mai bune sfaturi pentru a câștiga această cursă:

ÎNMÂNAREA PETIȚIEI

Nu vrei doar să înmânezi petiția, vrei să o înmânezi cu un impact maxim. Cea mai simplă cale este să trimiți un e-mail destinatarilor (cuprinzând textul petiției și o listă a semnăturilor) și să verifici apoi printr-un apel telefonic dacă petiția ta și-a atins ținta. Aceasta este metoda ”standard”, care poate fi însă mereu îmbunătățită cu un pic de creativitate: poți printa lista de semnături și înmâna petiția personal, poți cere o audiență sau organiza un flash-mob pentru a atrage atenția presei. Folosește-ți imaginația și ieși în evidență!

NU CEDĂM, NU CAPITULĂM

Unele petiții câștigă din prima, dar altele nu. De multe ori, înmânarea petiției este doar primul pas dintr-o campanie mai complexă. Încearcă să te pui în locul factorilor de decizie cărora te-ai adresat. Ce te-ar convinge să acționezi dacă ai fi în poziția lor? Răspunsul ar putea fi o petiție cu mai multe semnături sau o nouă înmânare a petiției printr-o acțiune de impact. Sau poate e nevoie de mai multă presiune din partea presei, caz în care trebuie să convingi jurnaliștii să scrie despre petiția ta.