Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Uitgaven en financiële informatie

Avaaz wordt volledig door leden gefinancierd en hoeft daarom alleen aan de leden verantwoording af te leggen — niet aan grote donors, stichtingen, of andere partijen. Onze volledige staf is zich zeer bewust van de grote mate van hoop en vertrouwen die leden ons schenken met hun donaties. Elke medewerker van het Avaaz-team neemt de verantwoordelijkheid die dit met zich meebrengt uiterst serieus. Hieronder lees je meer over hoe we dit doen.

Avaaz is een mondiale organisatie met medewerkers en leden uit de hele wereld, en is ingeschreven als een non-profit organisatie 501(c)4 in de staat Delaware in de Verenigde Staten. Volgens Amerikaanse regelgeving moet Avaaz jaarlijks een onafhankelijke financiële controle laten uitvoeren. Onze controles worden uitgevoerd door Grant Thornton.


De Amerikaanse belastingdienst vereist dat Avaaz aangifte doet van en verantwoording aflegt over uitgaven in de volgende 3 categorieën: Management en Algemene Zaken, Programma (Campagnes) en Fondsenwerving. Hieronder staat het overzicht van onze uitgaven sinds het fiscale jaar dat loopt tot 31/5/07. (Ter informatie: omdat we ons fiscale jaar gelijk getrokken hebben met het kalenderjaar, betreft de verklaring van 31/12/08 maar 7 maanden: van 1/6/08 tot 31/12/08.)

Downloads