Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Stop bankiers achter de tralies

Aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de lidstaten :

Als burgers zijn we bezorgd om de golf van bankencrisissen die onze economie en bestaansmiddelen beïnvloeden, en we roepen u op om in actie te komen en te garanderen dat bankiers verantwoordelijk worden gehouden. Dit kan alleen plaatsvinden door de invoering van sterke wetgeving tegen marktmisbruik, met inbegrip van het instellen van criminele sancties tegen bankiers die nietsontziend wet- en regelgeving overtreden.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Stop bankiers achter de tralies

Grote banken zijn betrapt op grote fraude - miljoenen mensen werden opgelicht door geknoei met de rentetarieven van hypotheken, studentenleningen, enz. Wij zouden hier allemaal voor de gevangenis indraaien, maar de bank Barclays is alleen maar beboet, voor een fractie van hun winstmarge! De woede neemt toe -- dit is onze kans om het tij te keren van de overheersing van de banken over onze democratie.

De financiële toezichthouder van financiën Michel Barnier verzet zich tegen de machtige bankenlobby en moedigt hervormingen aan die het mogelijk maken om bankiers voor zulke fraude naar de gevangenis te sturen. Als de EU de eerste stap zet, dan kan aansprakelijkheid zich snel over de hele wereld verspreiden. Maar de banken voeren een harde lobby, en we hebben al jullie steun nodig om de hervormingen door te voeren.

Als we er in de komende drie dagen in slagen om 1 miljoen mensen Barnier te laten steunen, zorgt dat voor een momentum waarop hij de bankierslobby kan weerstaan en er bij overheden op kan aandringen hervormingen door te voeren. Teken de petitie - de groei van het aantal handtekeningen wordt zichtbaar door het toevoegen van imitatiebankiers in een gevangenis voor de deur van het Europese Parlement.
Geplaatst:

Vertel het verder