Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

EU: Verbied Bijendoders

Vul je e-mailadres in:
Hoe persoonlijker onze berichten, des te beter! Hier zijn wat tips voor jouw bericht:
  • Ik roep u op het voorstel van de Europese Commissie te steunen om het gebruik van neonicotinoïde pesticiden aan banden te leggen.
  • Een uitgebreide wetenschappelijke analyse van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid concludeert dat neonicotinoïde pesticiden een 'acute bedreiging' zijn voor honingbijen.
  • De wetenschap is duidelijk, nu moet Europa nog handelen om de teloorgang van bijen tegen te houden voordat het te laat is.
  • Het ingeven aan bedrijfslobby betreffende het tijdsplan, handhaving of de aard van het voorstel is een schande voor onze democratie, ons voedsel en ons milieu.
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
EU: Verbied Bijendoders
berichten zijn verstuurd aan EU ministers. Op naar de

Binnen enkele uren stemt de Europese Unie over een verbod op giftige pesticiden, welke wereldwijd verantwoordelijk zijn voor bijensterfte en daardoor onze voedselvoorziening in gevaar brengen. De grote bedrijven die winst maken met dit gemene spul proberen uit alle macht het verbod tegen te houden. Wij hebben zojuist gehoord dat regeringen op het punt staan in te geven – tenzij zij de angel van de publieke opinie gaan voelen!

Wereldwijd verdwijnen bijen in een rap tempo. Experts waarschuwen dat deze massale sterfte een grote bedreiging vormt voor onze voedselvoorziening omdat bijen de gewassen bestuiven. Gelukkig hebben verschillende studies nu de oorzaak geïdentificeerd: een specifiek soort schadelijke pesticide. Een EU rapport zegt zelfs dat een verbod op deze pesticiden mogelijk het probleem oplost. Maar pesticidegigant Bayer probeert haar winst veilig te stellen door onze leiders te overtuigen deze bewijzen te negeren.

Meer dan 2.5 miljoen Avaaz leden hebben de petitie getekend om deze stemming mogelijk te maken. Nu is het tijd om onze politici te vertellen dat zij, om deze week de bijen te kunnen redden, aan de kant van de wetenschap moeten gaan staan. Laten wij de e-mail inbox van onze landbouw ministers overspoelen, de bedrijfslobby overstemmen, en er voor zorgen dat onze regeringen de bijen redden, samen met ons voedsel – klik hieronder om een bericht te sturen. Deel daarna deze dringende campagne met jouw vrienden.

Geplaatst:

Vertel het verder