Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Kleding zonder schuldgevoel

Aan de CEOs van H&M, GAP en andere kledingmerken:

Als wereldburgers en consumenten verzoeken wij u onmiddelijk een overeenkomst te ondertekenen die brandveiligheid en veiligheid van gebouwen in Bangladesh afdwingt, of riskeer onherstelbare schade aan uw imago. Deze overeenkomst bepaalt dat u betaalt voor regelmatige, onafhankelijke inspecties en veiligheidsverbeteringen in de fabrieken van uw leveranciers. Uw bedrijven en andere multinationals profiteren van goedkope arbeid in Bangladesh en kunnen veel meer doen om de gevaren op de werkplekken waar uw producten worden gemaakt te verminderen.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Kleding zonder schuldgevoel

Wij hebben allemaal de gruwelijke beelden gezien van honderden onschuldige vrouwen die verbrand of geplet zijn in de fabrieken waar onze kleding wordt gemaakt. In de komende dagen kunnen wij bedrijven zover krijgen te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

Grote modemerken worden voorzien van kleding uit honderden fabrieken in Bangladesh. Twee merken, ondermeer Calvin Klein, hebben een zeer sterke gebouw- en brandveiligheidsovereenkomst ondertekend. Anderen, aangevoerd door Wal-Mart, hebben geprobeerd hier onderuit te komen door het creëren van een zwak alternatief wat puur voor de PR was. Maar de laatste ramp heeft crisis vergaderingen getriggerd en enorme druk gelegd op het ondertekenen van de sterke versie van de overeenkomst die levens kan redden.

Onderhandelingen eindigen binnen dagen. H&M en GAP zijn het meest voor de hand liggend om overstag te gaan en een sterke overeenkomst te steunen. En de beste manier om druk op hen uit te oefenen is door achter hun CEOs aan te gaan. Als een miljoen van ons in een petitie, via Facebook, tweets en advertenties rechtstreeks een beroep op de CEOs doen, dan zullen hun vrienden en families er alles over horen. Zij zullen zich beseffen dat de reputatie van hun eigen bedrijf op het spel staat. Mensen worden gedwongen om *onze* kleding in belachelijk gevaarlijke gebouwen te maken -- Teken om ze veilig te maken, en stuur deze mail naar zoveel mogelijk mensen door.
Geplaatst:

Vertel het verder