Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Nog enkele dagen om de massamoord op vinvissen voor te zijn

Aan Minister-President Mark Rutte en Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma:

Als een ondertekenaar van de Internationale Conventie voor het Reguleren van de Walvisvaart, doen wij een oproep aan u om per direct de overslag van walvisvlees in de Nederlandse havens te verbieden - Zodoende een bijdrage te leveren aan de beperking van de wereldwijde handel in walvisvlees. Uw beslissing zal een precedent werking hebben die de vinvis kan redden en de walvisvaart in Europa kan beëindigen.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Vinvissen zijn de magische reuzen van de zee. Maar meer dan 180 vinvissen staan op het punt om te worden vermoord door een scheepvaarttycoon en zijn jachtvriendjes die als zomerhobby graag op deze bedreigde diersoort jagen. Vervolgens hakken zij de vinvissen in mootjes en verschepen zij het vlees via de Rotterdamse haven naar Japan waar het eindigt als hondenvoer!

Er is een manier om de jachtpartij te stoppen voordat hij begint. Je kunt een boot vol illegale walvissen-lijken niet zomaar overal aanmeren. Veel landen – zoals Duitsland en Finland – zien er op toe dat schepen met vinvisvlees niet aanmeren bij hun havens. Nu is onze regering aan zet. Ze hopen dat deze bloederige handel verder geen aandacht krijgt. Door hier nú de aandacht op te vestigen kunnen wij onze regering onder druk zetten om de overslag van vinvisvlees via Hollandse havens te weigeren – en daarmee de massamoord op vinvissen te stoppen.

We moeten nu in actie komen – de vinvisvaarders staan op het punt om de haven te verlaten. Teken nu en roep iedereen op om ook te tekenen. Laten wij nu gezamenlijk met één miljoen mensen premier Mark Rutte waarschuwen; als hij niet meteen de havens sluit voor de overslag van vinvisvlees kan hij een mediastorm verwachten waarbij de vinvissen in grote golven het Binnenhof binnen zullen stromen.
Geplaatst: 29 Mei 2013

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: