Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

WAT heeft Avaaz gedaan met onze donaties?!

Een terugblik op de fantastische dingen die we in 2017 mogelijk hebben gemaakt

• • •

Heb je je weleens afgevraagd wat er gebeurt met het geld dat aan Avaaz gedoneerd wordt? Lees dan verder voor het laatste nieuws!

Bekijk allereerst deze mooie video over een natuurreservaat dat we samen met de Masai-gemeenschap gecreëerd hebben, om hun land en hun voortbestaan als volk te beschermen!


Dit reservaat kon er komen omdat 55.000 Avaazers kozen voor hoop en vertrouwen en doneerden aan Avaaz. Elk jaar weer zetten velen van ons deze stap en zo veranderen we de wereld op adembenemend mooie manieren!

Zoals door het redden van levens in Myanmar:

Myanmar refugees

Duizenden Rohingya-families zaten in de val toen de Myanmarese overheid een gewelddadige ethnische zuivering tegen hen begon. 47.000 van ons reageerden daarop door bij te dragen aan noodhulp en reddingsacties -- dag in dag uit wordt gewerkt om Rohingya-vluchtelingen met boten naar Bangladesh en in veiligheid te brengen.

"Middenin een verschrikkelijke vervolging en etnische zuivering geeft de genereuze respons van de Avaaz-gemeenschap hoop en verlichting voor Rohingya-families."
- Claire Gibbons, Partners Relief and Development

Maar het stopt niet in Myanmar -- Avaazers haalden meer dan 2 miljoen euro op voor noodhulp aan burgers die vastzaten in Syrië. Dit doneerden we aan de Witte Helmen, een brigade van dappere vrijwilligers die na bombardementen families onder het puin vandaan halen.

White Helmets

We financierden ook helden op het gebied van natuurbescherming -- en maakten zo de vervolging van honderden stropers mede-mogelijk!!

Poachers

Meer dan 64.500 van ons financierden dappere undercover-onderzoekers die Afrikaanse stroperskringen infiltreerden en bewijs verzamelden waarmee stropers verantwoordelijk gehouden konden worden. Dit leidde tot 218 arrestaties!

"De illegale handel in wilde dieren heeft ervoor gezorgd dat olifanten, apen, leeuwen en heel veel andere dieren op de rand van uitsterven staan. De wereldwijde Avaaz-beweging heeft eraan bijgedragen dat weerloze dieren terug konden slaan, doordat honderden handelaren en vele corrupte ambtenaren achter de tralies verdwenen."
- Ofir Drori - EAGLE (Eco Activists for Governance and Law Enforcement)

En ook op politiek gebied hebben we veel bereikt -- zoals opstaan tegen extreem-rechts, elke keer als zij van zich laten horen!

EU Politics GIF

We voerden goed doordachte campagnes in Frankrijk en andere Europese landen om te voorkomen dat extreem-rechts de macht kon grijpen, en organiseerden enorme betogingen voor verdraagzaamheid in Nederland en Duitsland. Lees hier het hele verhaal.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg -- hier zijn nog een paar voorbeelden van wat we dit jaar samen bereikt hebben:

We kregen Monsanto op de vlucht.

Toen wetenschappers Monsanto's belangrijkste pesticide in verband brachten met kanker, waren wij DE drijvende kracht achter een wereldwijde campagne voor een verbod. 50.000 van ons doneerden aan een keiharde media- en advertentiecampagne -- en nu staat koploper Frankrijk op de rand van een verbod op glyfosaat!

Glyphosate

En we doneerden aan een wereldwijde zaadbank als wapen tegen chemische landbouw! Hiermee heeft elke boer, waar ook ter wereld, gratis toegang tot een enorme variëteit aan planten en hebben ze een alternatief voor genetisch gemodificeerde zaden.

Seed Bank

We droegen bij aan een netwerk van onderduikadressen voor slachtoffers van homogeweld in Tsjetsjenië. Toen er berichten naar buiten kwamen over martelkampen voor homoseksuelen financierden wij lokale groepen die reddingsacties opzetten.

Safehouses

Daarnaast hebben we journalisten naar oorlogsgebieden gestuurd, wetenschappelijk onderzoek naar het redden van bijen gefinancierd en betaald voor onderwijs aan Syrische vluchtelingen.

Dit is wat we in 2017 allemaal hebben kunnen doen met onze donaties, en daar komen de HONDERDEN online en offline campagnes die we elke week in onze inbox vinden nog bij. Door de jaren heen zijn we ontzettend effectief geworden in al deze campagnes. Dat verhaal is voor een andere e-mail :)

Maar het gaat niet alleen om hoeveel geld we ophalen. Het gaat om HOE we het ophalen -- dat maakt Avaaz zo'n krachtige stem voor het goede. Hier zijn vier dingen die ons bijzonder maken:

  1. Bij Avaaz zijn leden aan de macht - we nemen geen geld aan (nooit!) van overheden, stichtingen, bedrijven of andere grote donoren. Bij Avaaz staan leden aan het roer. Dit betekent dat we impactvolle projecten kunnen doen die voor velen te riskant zijn, zoals undercover gaan om wilde dieren te redden!
  2. We gebruiken de politiek om dingen voor elkaar te krijgen -- donaties aan Avaaz zijn niet belastingaftrekbaar. Dit betekent dat we de vrijheid hebben om ons in politieke processen te mengen, bijvoorbeeld door campagnes te organiseren rondom verkiezingen om zo hoop te helpen haat te verslaan.
  3. We zijn zo snel als de bliksem -- binnen een paar uur kunnen we een miljoen euro ophalen en we kunnen het meteen uitgeven aan levensreddende acties zoals die in Myanmar en Syrië -- zonder bureaucratische rompslomp.
  4. We geven miljoenen weg -- door baanbrekende ideeën te financieren kunnen we deze tot leven brengen. We hebben meer dan 24 miljoen dollar weggegeven aan organisaties die het best gekwalificeerd zijn om te helpen onze doelen te bereiken -- zo financierden we wetenschappelijk onderzoek en kochten we regenwoud voor orang-oetangs.
Donations Pie Chart

Mensen denken soms dat de non-profitsector traag en verkwistend is, maar Avaaz is zo snel als de bliksem. Onze beweging heeft prijzen gewonnen voor haar effectiviteit en onze campagnes worden overal ter wereld gebruikt als schoolvoorbeelden van people-power.

Toen Nelson voor het eerst zijn visie deelde met het Avaaz-team-- zijn visie voor een door de Masai aangestuurd natuurreservaat -- wisten we meteen dat Avaazers het een geweldig plan zouden vinden. Niet alleen omdat briljante ideeën zichzelf verkopen, maar ook omdat het optimisme, de solidariteit en de barmhartigheid van deze gemeenschap een prachtige constante is in deze turbulente tijden.

Heel veel dank aan iedereen die onderdeel uitmaakt van deze beweging, dank voor wie je bent en voor wat je doet.

Met respect en dankbaarheid,
Ricken en het hele Avaaz-team

22 november 2017


Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: