Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Nederlandse inspiratie - Ga niet in beroep!

Aan premier Mark Rutte en alle andere Nederlandse politici:

Nederlandse rechters hebben het dappere leiderschap getoond dat nodig is om de klimaatcrisis aan te pakken. Nu is de beurt aan u. Ga niet in beroep.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Nederlandse inspiratie - Ga niet in beroep!

Een Nederlandse rechtbank heeft in juni een uitspraak gedaan die nog eeuwenlang gevolgen kan hebben - de rechtbank heeft de overheid opgedragen om de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te dringen om burgers te beschermen tegen de levensbedreigende gevolgen van klimaatverandering. Op dit moment overweegt de Rijksoverheid of ze tegen deze cruciale, baanbrekende uitspraak in beroep zullen gaan, en onze stemmen kunnen het verschil maken.

Nederlandse politici kunnen de boeken ingaan als klimaathelden, of als klimaatlosers die faalden toen het erop aankwam. Laten wij hen inspireren om de juiste keuze te maken door te laten zien dat de wereld torenhoge verwachtingen heeft van hun leiderschap en hen te overtuigen dat ze het vonnis van de rechtbank moeten omarmen, en niet aanvechten.

Als Nederland het voorbeeld van haar rechters volgt, kan het een wereldwijde leider in de strijd tegen klimaatverandering worden. Als honderdduizenden van ons samenkomen kan dat belangrijke Nederlandse besluitvormers, in het bijzonder minister-president Mark Rutte, daartoe inspireren. Teken de petitie en deel dit met iedereen die je kent.

Vertel het verder