Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Vrijheid voor Ahed Tamimi
Vrijheid voor Ahed Tamimi

Teken de brief aan wereldleiders:

Wij eisen de vrijlating van Ahed en alle andere Palestijnse kinderen die onterecht worden vastgehouden in militaire gevangenissen.

De internationale gemeenschap moet nu echt een einde maken aan de opsluiting en slechte behandeling van kinderen in deze gevangenissen. Het is genoeg geweest.

Aan Ahed en alle kinderen in Israëlische militaire gevangenissen: wij staan achter je en hebben je in ons hart gesloten. We geven niet op tot je vrij bent. Je bent niet alleen.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Teken de brief aan wereldleiders:
"Wij eisen de vrijlating van Ahed en alle andere Palestijnse kinderen die onterecht worden vastgehouden in militaire gevangenissen.

De internationale gemeenschap moet nu echt een einde maken aan de opsluiting en slechte behandeling van kinderen in deze gevangenissen. Het is genoeg geweest.

Aan Ahed en alle kinderen in Israëlische militaire gevangenissen: wij staan achter je en hebben je in ons hart gesloten. We geven niet op tot je vrij bent. Je bent niet alleen.
"
Meer informatie

Een paar weken geleden stormden soldaten midden in de nacht ons huis binnen en namen mijn 16-jarige dochter mee. Nu zit mijn kleine meid in een koude cel.

Ik heet Basim Tamimi en ik heb mijn hele leven gewijd aan burgerlijk verzet. Daarom houdt het leger mijn kleine meid vast -- ze proberen mijn wil te breken. Maar ik ben al acht jaar lid van Avaaz -- ik weet wat deze gemeenschap voor elkaar kan krijgen als we samen opstaan tegen onrechtvaardigheid.

Op 6 februari moet mijn meisje voorkomen -- maar in Israëlische rechtbanken worden 99% van de Palestijnse verdachten veroordeeld, zelfs als het kinderen zijn. Sluit je alsjeblieft aan bij onze dringende oproep -- wij zorgen ervoor dat onze handtekeningen worden afgeleverd bij wereldleiders.

Ze was bleek en trilde toen ik haar zag in de rechtbank. Ze was geboeid en had duidelijk pijn. Ik wilde huilen, maar dat kon niet. Ik moest sterk zijn zodat zij sterk blijft.

En toen weigerde de rechter haar op borgtocht vrij te laten. Mijn kind zou maanden of jaren vast kunnen zitten voordat haar zaak voorkomt. Er is geen enkele reden om haar op deze manier vast te houden! Ze namen haar mee omdat ze een officier een tik had gegeven nadat zijn soldaten haar kleine neefje in het gezicht schoten en zijn schedel verbrijzelden. Ze leiden de aandacht af van het neerschieten van een minderjarige en leggen mijn meisje 12 misdaden ten laste.

Sinds 2000 werden al meer dan 12.000 Palestijnse kinderen gearresteerd! Hoe je ook tegen dit conflict aankijkt, we vinden allemaal dat je kinderen niet kan opsluiten in een militaire gevangenis, zonder eerlijk proces en onder bedreiging van geweld.

Ik heb persoonlijk contact opgenomen met diplomaten. Maar in mijn eentje is mijn stem niet sterk genoeg. Daarom roep ik jou op je ook uit te spreken. De militaire rechters zitten niet te wachten op internationale aandacht en Israëlische politici willen niet dat kindgevangenen een internationaal schandaal worden. Voeg jouw naam toe -- we hebben nog een paar dagen de tijd:

De kracht van deze beweging en haar passie voor vrijheid, rechtvaardigheid en een betere wereld inspireren mij. Als iemand mijn dochter en andere kinderen kan bevrijden, dan is het de Avaaz gemeenschap -- daarom doe ik een beroep op jou.

-- Basem Al-Tamimi en het hele Avaaz-team

PS -- Het Avaaz-team heeft dit fact sheet gemaakt. Hierin vind je informatie over de behandeling van Palestijnse kinderen door Israël.

Vertel het verder