Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Europa: Stop de olifantenslachting!

Aan Europese commissaris voor Milieu Karmenu Vella, Europese milieuministers, en CITES-afgevaardigden:

Olifanten zijn in gevaar, en zouden onder ons toezien weggevaagd kunnen worden van de aarde. Als burgers van over de hele wereld roepen wij u op om binnenlandse ivoormarkten te sluiten, een totaalverbod op mondiale ivoorhandel die de stroperijcrisis aanwakkert te steunen, en alle Afrikaanse olifanten op te nemen in Appendix 1 bij de aanstaande CITES-classificatie zodat de maximale wettelijke bescherming voor hen beschikbaar komt, zonder enig voorbehoud of uitzonderingen. Naast deze stappen, pleiten we voor maximale inspanningen om een einde te maken aan de illegale handel in ivoor.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Europa: Stop de olifantenslachting!

Elke 15 minuten wordt een olifant op brute wijze afgeslacht voor zijn slagtanden. In dit tempo zullen ze over een paar jaar al voorgoed verdwenen zijn. Een volledig wereldwijd verbod op ivoor komt steeds dichterbij -- maar de Europese Commissie heeft zich hier net tegen uitgesproken!

De olifantencrisis is hartverscheurend. In sommige gebieden zijn deze prachtige en gevoelige wezens zo bang voor mensen geworden dat ze alleen nog maar ’s nachts tevoorschijn komen, en rouwende baby-olifanten weigeren afstand te nemen van de verminkte lijken van hun moeders. Nu hebben 29 Afrikaanse regeringen gezegd dat als Europa haar zin krijgt, dit het einde zal betekenen voor onze olifanten. En ze hebben onze hulp nodig.

Binnenkort vindt een belangrijke mondiale top plaats waar besloten kan worden tot het totale verbod dat we nodig hebben, en er zijn aanwijzingen dat machtige landen als Frankrijk en Duitsland een opstand zouden kunnen ontketenen tegen dit Europese doodvonnis voor olifanten. Afrikaanse regeringen zullen onze gigantische oproep rechtstreeks afleveren bij de belangrijkste besprekingen om draagvlak te creëren voor het verbod -- teken nu om onze olifanten veilig te houden, en deel dit met iedereen die je kent.

Vertel het verder