Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Monsanto vs Moeder Aarde

Aan de regeringen van Duitsland, Frankrijk en Nederland, en alle verdragsluitende landen van het Europees Octrooiverdrag:

Als bezorgde burger verzoeken wij jou om het voortouw te nemen in het veranderen van het Europees octrooirecht door een beroep te doen op het Administratieve bestuur van het Europees Octrooibureau om de mazen te dichten die het mogelijk maken voor bedrijven om octrooi te krijgen op variaties van planten en conventionele teelt methodes. Duidelijke en effectieve garanties en beperkingen zijn nodig om consumenten, boeren en telers te beschermen tegen de zakelijke overname van onze voedselketen.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Monsanto vs Moeder Aarde

Het is ongelooflijk, maar Monsanto en Co. zijn weer bezig. Deze op winst beluste biotechbedrijven hebben een manier gevonden om exclusieve controle te krijgen over de zaden van het leven – de bron van ons voedsel! Zij proberen octrooi te krijgen op variaties van onze dagelijkse groenten en fruit, zoals komkommer, broccoli en meloenen en dwingen telers om hen te betalen voor zaden en het risico te lopen om aangeklaagd te worden als ze dat niet doen.

Maar wij kunnen voorkomen dat zij Moeder Aarde overnemen. Bedrijven zoals Monsanto hebben manieren gevonden om binnen het Europees recht om exclusieve rechten te krijgen over conventionele zaden, dus wij moeten de mazen dichten. En om dat te doen hebben wij belangrijke landen nodig zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland – waar de oppositie aan het groeien is – om te stemmen tegen Monsanto's hebzuchtige plannen. De Avaaz gemeenschap heeft al eerder regeringen van gedachten doen veranderen, en dat kunnen wij weer doen

Veel boeren en politici zijn hier al op tegen -- wij hoeven alleen de kracht van het volk in te zetten om druk uit te oefenen op deze landen om ervoor te zorgen dat Monsanto van ons voedsel afblijft. Als wij de 1 miljoen bereiken dan gaat Avaaz politici oproepen voor deze stemming, en brengen wij onze boodschap over met een gigantische media stunt. Teken nu en deel het met iedereen om mee te bouwen aan de grootste voedsel verdediging oproep ooit.

Geplaatst:

Vertel het verder