Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Bescherm de kinderen van Aleppo nu!

Aan president Obama, president Erdogan, president Hollande, minister-president May en andere wereldleiders:

Wij, burgers van over de hele wereld, zijn verontwaardigd over de afslachting van onschuldige Syrische burgers. Wij roepen u op een no-flyzone te implementeren in Noord-Syrië, waaronder Aleppo, zodat de bombardementen op Syrische burgers stoppen en humanitaire hulp de meest noodlijdende mensen kan bereiken.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Bescherm de kinderen van Aleppo nu!

In een paar dagen zijn in Aleppo 100 kinderen gedood.

Het is genoeg geweest!

Er is geen eenvoudige oplossing voor deze oorlog, maar er is wel een manier om de luchtaanvallen te stoppen -- door een wereldwijde roep om een no-flyzone die burgers beschermt.

Laten wij ons verenigen en vanuit alle hoeken van de wereld Obama, May en andere leiders oproepen een vuist te maken tegen de terreur van Poetin en Assad. Dit zou onze laatste en beste kans kunnen zijn om mee te helpen een einde te maken aan deze massamoord op onschuldige kinderen. Voeg jouw naam toe

We hebben al heel wat vatenbommen en chemische aanvallen gezien, maar de vernietiging van Aleppo is van een geheel andere orde. Alle afspraken en regels worden gebroken. Een kwart miljoen mensen zit vast in Oost-Aleppo en heeft nauwelijks toegang tot voedsel, medicijnen of drinkwater, 100.000 van hen zijn kinderen!

De situatie lijkt uitzichtloos, maar niks doen is geen optie. Een no-flyzone zou betekenen dat een internationale coalitie kan dreigen vliegtuigen neer te halen als deze proberen Noord-Syrië te bombarderen. Bijna 70% van de Avaaz-leden is voor, 5% is tegen. Terughoudendheid bij het gebruik van geweld om mensen te beschermen is begrijpelijk en wijs. Maar stel je voor dat onze kinderen gebombardeerd zouden worden, wat zouden wij dan willen dat de wereld zou doen?

Een permanent staakt het vuren en een politieke oplossing is wat we uiteindelijk willen, maar tot nu toe zijn alle pogingen op niets uitgelopen. Aleppo laat ons zien dat een oplossing begint bij het beschermen van burgers. Een goed uitgewerkt plan voor een no-flyzone hoeft geen enkel leven te kosten en kan er vele redden. En serieuze vredesonderhandelingen worden pas echt mogelijk als de Syrische leider Assad en Rusland weten dat het voor de rest van de wereld menens is.

Laten we Obama en onze andere leiders vertellen dat woorden niet langer genoeg zijn, dat ze medeplichtig worden als ze niks doen. Het lot van deze families hangt aan een zijden draadje en wij moeten voor ze opkomen, nu!

Onze beweging is vaker opstaan tegen militaire acties. Onze eerste campagne was tegen de oorlog in Irak en we hebben campagne gevoerd tegen de vaak cynische bemoeienis van het Westen in het Midden-Oosten. In Syrië zijn 400.000 mensen gestorven, een smet op het geweten van de hele mensheid. Een no-flyzone is de enige beschaafde optie in deze verschrikkelijke situatie. Maar hij zal er nooit komen zonder de VS. Laten we ons verenigen en Obama en anderen oproepen de kinderen en families van Aleppo te redden.

---------------
Als je vragen hebt over deze campagne, kijk dan op deze Q&A-pagina. Bijna 70% van de Avaaz-leden is hiervoor, 5% is ertegen.

Vertel het verder