Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Nederland: Red de bijen en de vogels

Aan leden van de Tweede Kamer:

Bijen zijn essentieel voor onze voedselketen en voor de natuur. Het gebruik van neonicotinoïde pesticiden wordt sterk in verband gebracht met de dood van bijen en andere bestuivers, en het afnemen van vogelpopulaties. Als bezorgde burgers roepen wij u op om ervoor te zorgen dat de overheid deze giftige chemicaliën in Nederland verbiedt.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Nederland: Red de bijen en de vogels

In stilte sterven miljarden bijen en komt onze hele voedselketen in gevaar. Bijen maken niet alleen maar honing – ze vormen een groots nederig werkvolk dat 75% van onze belangrijkste voedselgewassen bevrucht. Binnen enkele dagen kan het Nederlandse parlement giffen verbieden die veel wetenschappers verantwoordelijk houden voor het afsterven van de bijen -- en nu ook de vogels.

Pesticiden genaamd neonicotinoïden, worden sterk in verband gebracht met de teloorgang van bijenkolonies, en de afname van wilde vogels op het platteland. In een niet-bindende stemming, heeft een meerderheid van de Tweede Kamer al voor een ban op deze giftige chemicaliën gestemd. Nu beschikken ze over een kans om deze pesticiden een halt toe te roepen, maar bedrijven lobbyen echter met man en macht om het landbouwgif niets in de weg te leggen.

De volgende stap om onze bijen te beschermen is een debat komende donderdag in de Tweede Kamer. Als 20,000 mensen deze oproep ondertekenen, dan zal een parlementariër onze petitie regelrecht in het parlement brengen! Klik rechts om de bijen en de vogels van Nederland te beschermen, en deel dit vervolgens met iedereen.

Vertel het verder