Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Voordat de bijen uitsterven

Aan leden van de bijenwerkgroep van het Witte Huis:

Wij roepen u op om onmiddelijk het gebruik van neonicotinoïde pesticiden te verbieden totdat en tenzij er door nieuwe onafhankelijke wetenschappelijke studies bewezen wordt dat ze veilig zijn. De desastreuze afname van bijenkoloniën zou onze gehele voedselketen in gevaar kunnen brengen. Als u nu met spoed de nodige voorzorgsmaatregelen treft, dan zouden kunnen de bijen van uitsterven behoed kunnen worden.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Voordat de bijen uitsterven

Miljarden bijen sterven in alle stilte, als gevolg waarvan onze gehele voedselketen in het gedrang komt. Bijen maken niet alleen honing – samen vormen ze een gigantisch groot en bescheiden werkkracht dat 75% van de planten die wij kweken bestuift. Maar over enkele dagen zouden de VS actie kunnen ondernemen om de giftige pesticiden die onze bijen doden te verbannen.

We weten dat we een verbod kunnen verkrijgen -- na een mega Avaaz-campagne vorig jaar verbood de EU deze groep gifstoffen, dat door menig wetenschapper wordt aangeduid als de oorzaak van de rappe aftakeling van bijenpopulaties. Op dit moment lobbyen chemische bedrijven de Amerikaanse autoriteiten keihard om niet in te grijpen. Maar insider bondgenoten zeggen dat massale steun van de bevolking de doorslag zou kunnen geven voor een verbod. Laten wij voor deze steun zorgen! Als de VS in actie komt, zal het een mondiaal domino-effect in beweging zetten.

Er is geen tijd te verliezen -- de leden van de bijenwerkgroep van het Witte Huis zullen over enkele dagen hun regelgevingsvoorstellen voordragen. Het gaat hier niet alleen om het redden van de bijen, maar ook van onszelf. Teken nu deze dringende petitie -- laten wij een luid mondiaal gezoem creëren dat de VS oproept tot het verbannen van deze dodelijke chemicaliën, voordat de honingbijen uitgestorven zijn:

Vertel het verder