Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Voordat honingbijen uitsterven

Vul je e-mailadres in:
Gebruik het veld hieronder om je bericht te schrijven. Vergeet niet om beleefd te zijn en gebruik je eigen woorden -- persoonlijke berichten wekken meer aandacht.
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
Voordat honingbijen uitsterven
We hebben slechts enkele dagen – stuur snel een berichtje naar de hoofden van de milieu en landbouw afdelingen die van Obama de opdracht hebben gekregen om met een ‘plan voor de bijen’ te komen.

Hier zijn een aantal voorbeeldpunten die je zou kunnen aanhalen:

  • Ik roep u op om alle ‘neonic’ pesticiden in de VS te reguleren en van de markt te halen.

  • Ik ben uiterst bezorgd over de massale sterfte van bijen in de VS en elders, en hoop dat de speciale bijenwerkgroep van President Obama krachtige maatregelen onderneemt om de resterende bijen te redden.

  • Verschillende gewichtige studies tonen aan dat neonicotinoïde pesticiden een hoofdoorzaak vormen van bijensterfte, als gevolg waarvan ik samen met 2,5 miljoen medeburgers wereldwijd een beroep op u doe om een oordeel te vellen ten gunste van een verbod op deze chemicaliën.

  • Bijen zijn essentieel voor onze voedselvoorziening en onze overleving, en wij rekenen op u om resoluut in te grijpen, net zoals de EU dat gedaan heeft.

  • Vertel het verder