Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Stop de slachting van olifanten

Thaise Premier Yingluck Shinawatra:

Als een mondiale burger roep ik u op om alle ivoorhandel in Thailand uit te bannen. Ik vind het schokkend dat Thailand -- de gastheer van de VN bijeenkomst over bedreigde diersoorten -- ook 's werelds grootste ongereguleerde ivoormarkt en de grootste aanjager van illegale handel is. Criminelen smokkelen illegaal Afrikaans ivoor binnen en mixen het met legaal Thais ivoor zodat niemand het verschil nog ziet. Hierdoor kunnen smokkelaars ongehinderd doorgaan met de verkoop van ivoor op de vrije markt. U kunt dit nu stoppen met een volledig verbod op alle Thaise ivoorhandel.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Stop de slachting van olifanten

In een record tempo worden er door heel Afrika olifanten geslacht door stropers, waarbij hun slagtanden met behulp van kettingzagen worden verwijderd om er in Azië luxe artikelen, beeldjes of snuisterijen van te maken. In enkele dagen organiseert Thailand een belangrijke mondiale bijeenkomst over de illegale handel van bedreigde diersoorten. Dit geeft ons de unieke kans deze brute en zinloze slachting tegen te gaan.

Thailand is ’s werelds grootste ongereguleerde markt voor ivoor en één van de belangrijkste aanjagers van de illegale handel. Het land staat al jaren onder druk hier iets aan te doen, maar tot nu toe is er weinig gedaan om hun rol in het brute geweld op olifanten te verkleinen. Echter, recent heeft de Thaise Premier Yingluck Shinawatra aangekondigd dat ze overweegt de handel in ivoor compleet te verbieden. Daarom dat wij nu met deze wereldwijde petitie op de Avaaz site zijn gestart om voor het laatste, overwinnende zetje te zorgen.

Deze kans is de grootste die wij in jaren hebben gehad om een duidelijke overwinning in het belang van de Afrikaanse olifanten te behalen – wij moeten alleen maar de gezamenlijke kracht van mensen er achter zetten. Doe met mij mee om de bloedige ivoorhandel te stoppen. Teken de petitie en deel het met iedereen.

- Leonardo DiCaprio
Geplaatst:

Vertel het verder