Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Zuid-Afrika: Stop 'Corrigerende Verkrachting'

Aan de Zuid-Afrikaanse President Zuma en Minister Radebe:

We dringen er bij U op aan om publiekelijk 'Corrigerende verkrachting' te veroordelen, haat-misdrijven strafbaar te maken, en snel te zorgen voor wetgeving, algemene opvoeding en de bescherming van slachtoffers. Deze verschrikkelijke praktijk kan enkel gestopt worden met leiderschap van uw administratie en de volledige regering.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
Zuid-Afrika: Stop 'Corrigerende Verkrachting'

Thembi (naam veranderd) werd in de buurt van haar woning uit een taxi gesleurd, geslagen en verkracht door een man die opschepte dat hij haar aan het 'genezen' was van haar lesbische aard.

Thembi is niet de enige -- deze afschuwelijke misdaad komt regelmatig voor in Zuid-Afrika, waar lesbische vrouwen leven met de angst om verkracht te worden. Toch is nog nooit iemand veroordeeld voor "corrigerende verkrachting". Ongelofelijk maar waar, vanuit een klein onderduikpand in Kaapstad zetten een handvol moedige activisten hun leven op het spel om deze hatelijke praktijk een halt toe te roepen, en hun massale campagne heeft de regering tot gesprekken gedwongen.

Als we vanuit alle hoeken van de wereld deze gruwelpraktijk in de schijnwerpers zetten en massaal de actie steunen, dan kunnen we de druk opvoeren om ervoor te zorgen dat deze gesprekken tot concrete en dringende actie leiden. Laten we President Zuma en de Minister van Justitie oproepen om "corrigerende verkrachting" publiekelijk te veroordelen, haat-misdrijven strafbaar te maken en te zorgen voor onmiddellijke toepassing, publieke voorlichting en bescherming van overlevenden. Teken nu de petitie en licht iedereen hierover in. -- wanneer we 1 miljoen handtekeningen verzameld hebben, bezorgen we de petitie aan de Zuidafrikaanse regering met doeltreffende en harde acties.

Vertel het verder