Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het
Wij gebruiken cookies om te analyseren hoe bezoekers onze site gebruiken en om jou een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Bekijk ons cookiebeleid.
Oké

Ga achter Edward Snowden staan

Aan President Barack Obama:

Wij doen een oproep aan u om klokkenluider Edward Snowden eerlijk, humaan en juridisch fair te behandelen. Het PRISM programma is een van de grootste overtredingen van het recht op privacy dat een overheid ooit heeft begaan. Wij eisen dan ook dat u het meteen stop zet en dat Edward Snowden wordt erkend als een klokkenluider in het publieke belang - en niet behandeld wordt als een gevaarlijke crimineel.

Vul je e-mailadres in:
Sorry, maar om petities van Avaaz te kunnen ondertekenen is javascript nodig. Stel Javascript daarom in en probeer het nog een keer. (Hier vind je tips over hoe je javascript kunt instellen)
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Een 29 jarige analist gaf zijn hele leven op– zijn vriendin, zijn baan, zijn huis – door de klok te luiden over het schokkende PRISM programma van de Amerikaanse overheid – dat zij de afgelopen jaren hebben gebruikt om onze Skype berichten, Facebook posts en telefoongesprekken af te tappen en op te slaan.

Toen Bradley Manning dit soort informatie aan Wikileaks lekte, gooide de VS hem spiernaakt in de isolatiecel onder omstandigheden die de VN “wreed, inhumaan en mensonterend” noemde.

De autoriteiten en international pers proberen op dit moment hun positie te bepalen betreffende dit schandaal. Als wij de komende 48 uur met z’n miljoenen achter Edward gaan staan, laten wij blijken dat zij hem moeten behandelen als de dappere klokkenluider die hij in wezen is, en dat het PRISM en niet Edward is, dat de VS eens flink onder handen moet nemen.

Geplaatst: 12 juni 2013

Vertel het verder

Klik om de tekst te kopiëren: