Pas je cookie-instellingen aan om deze functie te gebruiken.
Klik 'Alle toestaan' of activeer alleen de 'Doelgroepgerichte cookies'
Door verder te gaan accepteer je het privacybeleid van Avaaz. Hierin leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken.
Ik snap het

Belast de megarijken nu!

Aan de G20-leiders en ministers van financiën:

Wij, burgers van over de hele wereld, maken ons zorgen over de toenemende ongelijkheid. Daarom roepen we u op om het volledige vermogen van de superrijken nu te belasten. Zo’n belasting kan jaarlijks biljoenen euro’s opleveren, genoeg om tegemoet te komen aan dringende sociale behoeften en klimaatcatastrofes wereldwijd. Het is tijd dat de ultrarijken betalen wat ze verschuldigd zijn.

Vul je e-mailadres in:
Door verder te gaan ga je ermee akkoord e-mails van Avaaz te ontvangen. In ons privacybeleid leggen we uit hoe we je gegevens beschermen en gebruiken. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Laatste tekenaars petitie

Belast de megarijken nu!

De afgelopen twee jaar heeft de rijkste 1% ter wereld bijna twee keer zoveel geld vergaard als de overige 99%.

Terwijl Elon Musk jarenlang een echt belastingtarief van zo’n 3% heeft betaald, gaf een rijstverkoper in Uganda 40% af. Zij verdient zo’n € 70 per maand -- en Musk is € 165 MILJARD waard.

Er is één logische oplossing om dit verschil te helpen overbruggen: we moeten de superrijken zwaarder belasten. En dit is onze kans. Amerikaans president Biden wil de belastingen voor de superrijken verhogen, Spanje en Argentinië zijn ermee bezig, Brazilië overweegt het, en met genoeg burgersteun zouden ook andere wereldleiders overtuigd kunnen worden.

Een vermogensbelasting tot 5% voor de ultrarijken zou genoeg geld opleveren om twee miljard mensen uit de armoede te helpen! Laten we een miljoen handtekeningen verzamelen en eisen dat de G20-regeringen de rijken nu zwaarder belasten. Sluit je aan, dan zal Avaaz onze oproep vlak voor de vergadering overhandigen, zodat wereldleiders er niet omheen kunnen!

*Voor de doeleinden van deze campagne gebruiken we de term ‘echt belastingtarief’ (‘true tax rate’), die werd bepaald en berekend door ProPublica (2021). Het verwijst naar hoeveel iemand jaarlijks aan belastingen betaalt in vergelijking met de geschatte toename in vermogen tijdens dat jaar. Elon Musk’s echte belastingtarief, op basis van gelekte gegevens van de IRS, was gemiddeld 3,27% tussen 2014 en 2018.

Deze campagne wordt gesteund door de volgende organisaties en is ondertekend door de volgende personen

Geplaatst:

Vertel het verder