Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Informacja o wydatkach i finansach Avaaz

Avaaz jest organizacją finansowaną wyłącznie przez członków. Odpowiadamy tylko przed wami — nie przed sponsorami, fundacjami czy grupami nacisku. Każda darowizna to wyraz olbrzymiego zaufania i pokładana w nas nadzieja. Traktujemy to zobowiązanie bardzo poważnie. Oto dowody:

Choć Avaaz to międzynarodowa organizacja, której pracownicy i członkowie pochodzą z całego świata, obecnie jesteśmy zarejestrowani jako organizacja non-profit typu 501(c)4 (bezstronna i bezpartyjna) w stanie Delaware, USA. Zgodnie z prawem stanu Nowy Jork, Avaaz jest zobowiązane do przeprowadzania corocznego audytu zewnętrznego naszych finansów. Kontrole te są wykonywane przez kancelarię Lederer, Levine & Associates, LLC.

Zgodnie z przepisami podatkowymi obowiązującymi w Stanach Zjednoczonych, Avaaz musi ujawnić i odpowiadać za wydatki w następujących trzech kategoriach: administracja i wydatki ogólne; wydatki programowe (np. kampanie) oraz pozyskiwanie funduszy. Oto nasze wydatki za kolejne lata fiskalne począwszy od końca roku fiskalnego 31 maja 2007 roku. (W 2008 roku zmieniliśmy rok fiskalny, aby zbiegał się z kalendarzowym, dlatego raport z 31 grudnia 2008 r. uwzględnia tylko 7 miesięcy od czerwca do grudnia 2008 r.)

Pobrane