Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Przerwijmy zmowę milczenia!

Do premiera, rządu RP, szefów wszystkich partii i zwierzchników kościoła katolickiego:

To w Waszych rękach jest ukrócenie pedofilii w kościele katolickim. Użyjcie tej władzy.

Domagamy się powołania niezależnej komisji, pociągnięcia do odpowiedzialności sprawców, oraz tych, którzy ich kryją, a także zniesienia przedawnienia karalności za czyny pedofilskie.

Nie pozwolimy, by nasze dzieci w szkołach i na parafiach nadal były zagrożone.

Podpisz ten list otwarty – niech będzie stanowczym głosem Polek i Polaków w obronie ofiar pedofilii w kościele:
Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

"Stajemy po stronie ofiar przemocy seksualnej duchownych. Jako katolicy, osoby innych wyznań i niewierzący, razem głośno wzywamy – przerwijcie zmowę milczenia.

Nie pozwolimy, by nasze dzieci w szkołach i na parafiach nadal były zagrożone."
Dowiedz się więcej:

Ksiądz Roman przez długie miesiące gwałcił, bił i więził 13-letnią Kasię. Po latach jeszcze korespondował z dziećmi na Facebooku, a przełożeni pozwolili mu nadal odprawiać msze.

W obliczu tysięcy doniesień o wykorzystywaniu dzieci przez katolickich księży na całym świecie, Polska ma teraz wybór: dalej ukrywać prawdę lub stanąć po stronie ofiar. Stwórzmy największy apel o sprawiedliwość i bezpieczeństwo naszych dzieci. Kiedy zbierzemy 100 tysięcy podpisów, opublikujemy go szeroko.
Opublikowane: 26 września 2018

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: