Wyrzućmy hejt z Parlamentu!

Do Przewodniczącego Parlamentu Europejskiego oraz do wszystkich Posłów i Posłanek w PE:

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Avaaz.org chroni Twoją prywatność i będzie Cię informować o tej i innych kampaniach.

"Mając na uwadze pełne nienawiści wypowiedzi polskiego europosła Janusza Korwin-Mikkego na temat kobiet i imigrantów oraz wykonanie przez niego nazistowskiego salutu w sali obrad, apelujemy o zawieszenie go w prawach posła. Czyny, których się dopuścił, nie tylko naruszają regulamin Parlamentu, ale także urągają wartościom etycznym całej Unii Europejskiej, których Parlament Europejski ma obowiązek strzec."
Kilka dni temu Janusz Korwin-Mikke oświadczył w Parlamencie Europejskim, że kobiety powinny zarabiać mniej niż mężczyźni, ponieważ są od nich „słabsze, mniejsze i mniej inteligentne”. Wiecie, co możemy zrobić? Wypędzić tego hejtera z Europarlamentu!

Korwin już nie raz wykorzystywał parlamentarny pulpit do szerzenia nienawiści: imigrantów nazwał „ludzkim śmieciem”, a w sali obrad wykonał nazistowski salut. Jak dotąd karano jego wybryki tylko symbolicznymi grzywnami. Ale teraz Parlament Europejski wszczął dochodzenie w jego sprawie i może zawiesić go w prawach posła. Zaapelujmy masowo, aby tak się stało!

Parlament może podjąć decyzję *w każdej chwili*.
Podpisz petycję. Wezwijmy dziś posłów i posłanki w Europarlamencie, aby usunęli ze swojego grona tego mizogina, rasistę i hejtera.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: