Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Powstrzymajmy wymieranie gatunków!

Do światowych przywódców:

My, obywatele i obywatelki z całego świata, jesteśmy głęboko poruszeni przestrogą naukowców: ekosystem, który podtrzymuje życie na Ziemi może się zapaść jeszcze za naszego życia. Wzywamy was do realizacji celów ochrony różnorodności biologicznej, a także posunięcia naprzód porozumienia o ochronie 50% powierzchni planety. „Plan 50%” powinien uwzględniać możliwości rozwoju ludzkości oraz potrzeby rdzennych mieszkańców. W ten sposób jesteśmy w stanie przywrócić harmonię z przyrodą.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Powstrzymajmy wymieranie gatunków!

Rok temu u wybrzeży Meksyku żyło 30 „vaquitas” – morświnów kalifornijskich, które wyglądają jak malutkie delfiny. Walczyliśmy o nie, ale właśnie się dowiedzieliśmy, że zostało ich tylko 12. Ten gatunek prawdopodobnie nie przetrwa.

Ale nie tylko morświny znikają. Trwa szóste wielkie wymieranie w dziejach naszej planety, a tym razem to my jesteśmy sprawcami. W ciągu ostatnich 50 lat wyginęło niemal dwie trzecie dziko żyjących zwierząt!

Naukowcy proponują rozwiązanie: obejmijmy ochroną połowę naszej planety, a przyroda nabierze sił i odżyje. Jednak politycy jak zwykle grają na zwłokę. Ani ten kryzys, ani jego rozwiązanie nie są dla nich tematem numer jeden.

Dziś mamy szansę to zmienić: w Montrealu trwa właśnie światowy kongres poświęcony ochronie bioróżnorodności. Tam ministrowie z całego świata postanowią o kształcie polityki ekologicznej na najbliższe 30 lat! Podpisz globalny apel o ochronę przyrody. Avaaz dostarczy go uczestnikom szczytu i powie im to, co muszą usłyszeć.
Opublikowane:

Powiadom znajomych