Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.

Zakaz obrzezania kobiet musi zostać utrzymany!

Do członków Zgromadzenia Narodowego Gambii:

Okaleczanie żeńskich narządów płciowych nie ma żadnego uzasadnienia medycznego, a jego ofiary cierpią przez całe życie – fizycznie i psychicznie. W 2015 roku Gambia zrobiła krok w dobrym kierunku i zakazała tego procederu.
Domagamy się utrzymania tego zakazu w mocy. Chrońmy dziewczynki i ich ciała.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Zakaz obrzezania kobiet musi zostać utrzymany!

Nie dano im wyboru.

Prawie milion dziewczynek w Gambii padło ofiarą przymusowego wycięcia łechtaczki, a części z nich zaszyto wejście do pochwy. Powiedziano im, że jeśli komuś się poskarżą, znowu trafią pod nóż.

Możemy pomóc uchronić przed tym losem wiele milionów dziewczynek, którym do tej pory udało się tego uniknąć.

Od 2015 roku w Gambii obowiązuje zakaz wykonywania tego barbarzyńskiego procederu. Teraz jednak tamtejsi politycy chcą zniesienia zakazu, tak by okaleczanie małych dziewczynek znów stało się legalne. Za tą decyzją stoją prawie wyłącznie mężczyźni – gambijski parlament składa się w 91% z mężczyzn.

Mamy niecałe 90 dni, aby do tego nie dopuścić. Rządowi Gambii zależy na utrzymaniu jego międzynarodowego wizerunku i zachowaniu wpływów z turystyki, od których uzależniona jest gospodarka kraju. Od miejscowych organizacji wiemy, że globalny sprzeciw może przynieść wymierny efekt. Podpisz apel, a Avaaz dostarczy głosy naszej społeczności do gambijskiego parlamentu!
Opublikowane:

Powiadom znajomych