Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.

Hongkong: dość handlu kością słoniową!

Do Rady Ustawodawczej Hongkongu:

Wzywamy do niezwłocznego wprowadzenia zakazu handlu, importu i eksportu surowej i przetworzonej kości słoniowej. Przetrwanie ostatnich żyjących na wolności słoni zależy od tego, czy olbrzymi hongkoński rynek zostanie jak najszybciej zamknięty.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Hongkong: dość handlu kością słoniową!

Policja w Hongkongu niedawno przechwyciła największy od lat transport kości słoniowej. Na potrzeby tej jednej wysyłki zabito aż 1000 słoni! Skończą jako ozdoby, które ludzie stawiają na półce.

Hongkong to olbrzymie targowisko kości słoniowej. Kwitnie tu handel częściami martwych zwierząt. Dopóki jest legalny, coraz więcej słoni będzie ginąć. Już za 10 lat ten cudowny gatunek może przestać istnieć.

Władze Hongkongu chcą zabronić handlu kością słoniową, ale na przeszkodzie stoi potężne lobby producentów i handlarzy. Nasza wielka społeczność może zagłuszyć bezpodstawne argumenty handlarzy i wesprzeć władzę. Razem możemy ocalić tysiące pozostałych przy życiu słoni, ale nasz odzew musi być olbrzymi.

Głosowanie już za kilka dni! Zbierzmy jak najwięcej podpisów w obronie słoni, a Avaaz zaleje Hongkong ogłoszeniami, skieruje apel do polityków i rozpęta burzę w mediach. Dodaj swój podpis i udostępnij wszystkim znajomym. Zamknijmy to targowisko kości słoniowej!

Powiadom znajomych