Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.

Natura Ratuje Ludzi – musimy ją odbudować!

Do premiera Donalda Tuska:

Jako obywatelki i obywatele głęboko zaniepokojeni szaleńczym tempem niszczenia przyrody, apelujemy o poparcie unijnego prawa o odbudowie zasobów przyrodniczych. Ma Pan wyjątkową okazję, by powstrzymać kryzys utraty bioróżnorodności i rozpocząć stopniową odnowę ekosystemów, w tym także ziemi uprawnej, co zapewni nam bezpieczeństwo żywnościowe i osłoni nas przed skutkami zmian klimatu.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Natura Ratuje Ludzi – musimy ją odbudować!

Zdrowie, gospodarka, żywność czy bezpieczeństwo ludzi zależą od dobrej kondycji przyrody. Jeśli chcemy bezpieczeństwa dla Polski i Europy, potrzebna jest odbudowa natury, która zagwarantuje nam ochronę przed skutkami zmiany klimatu. Musimy wprowadzić NRL, bo „Natura Ratuje Ludzi”. Polska ma decydujący głos w tej sprawie!

W całej Europie giną miliony pszczół, a ich środowisko jest bezwzględnie niszczone. Ale za kilka tygodni Unia Europejska może przyjąć nowe prawo, które obejmie ochroną ich siedliska, by dać szansę odrodzenia się pszczołom i całej dzikiej przyrodzie.

Konserwatywni politycy, w tym Viktor Orbán, ramię w ramię z producentami pestycydów próbują nie dopuścić do przyjęcia niezbędnego prawa. Głos Polski może zadecydować. Ministerstwo Klimatu i Środowiska jest na „tak” jednak nie wiadomo czy uzyska poparcie premiera Tuska.

Możemy przegrać tę batalię, bo część polityków myśli, że większości ludzi ta sprawa nie interesuje. Pokażmy im, jak bardzo się mylą. Trwa kampania przed wyborami do parlamentu europejskiego. To okres, kiedy politycy słuchają społecznego głosu uważniej niż zwykle.

Pokażmy, że pszczoły i dzika przyroda mają w Polsce większość. Podpisz i udostępnij ten apel!

Ta kampania jest wspólną inicjatywą Avaaz, Pracowni na rzecz Wszystkich Istot i Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków
Opublikowane:

Powiadom znajomych