Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Do Prezydenta Zardari: Uratuj życie mojej córki-- zostało już tylko 24h!

Do Prezydenta Asif Ali Zardari:

Apelujemy do Ciebie o zapewnienie bezpieczeństwa i wypuszczenie na wolność Rimshy, upośledzonej umysłowo dziewczyny, oskarżonej o zbezczeszczenie Koranu za co grozi jej kara śmierci. Prosimy Cię o dołożenie wszelkich starań by ochronić życie tej dziewczyny oraz o podjęcie natychmiastowych działań w celu ochrony praw mniejszości w Pakistanie.

Podaj swój numer telefonu, jeśli chcesz kontaktować się z nami przez telefon lub sms
Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Autorem tej wiadomości jest Misrek Masih z Islamabadu w Pakistanie.

W zeszłym tygodniu rozwścieczony tłum zagroził spaleniem mojej córki żywcem. Za 24 godzin odbędzie się jej rozprawa, podczas której sędzia zdecyduje czy wyjdzie ona na wolność. Rimsha jest młodą, upośledzoną umysłowo dziewczyną, która nie jest w stanie kontrolować wszystkich swoich czynności. Mimo to lokalna policja pakistańska zatrzymała ją za zbezczeszczenie Koranu, a my, jej najbliżsi, obawiamy się teraz o jej życie.

Obecnie przetrzymywana jest w więzięniu o zaostrzonym rygorze, czekając na rozprawę, która odbędzie się za dwa dni. Przed sądem stanie oskarżona o zbezczeszczenie Koranu, za które grozi jej kara śmierci. Jesteśmy chrześcijanami i podobnie jak inne chrześcijańskie rodziny obawiamy się gniewu tłumu rozwścieczonego sprawą naszej córki, ale w odróżnieniu od innych chrześcijańskich rodzin nie możemy uciec z kraju i pozostawić jej tutaj samej. Zainteresowanie międzynarodowej opinii publicznej skłania już powoli pakistańskich przywódców muzułamańskich do przeciwstawienia się temu nieszczęściu i Prezydenta Zardari do zainteresowania się tą sytuacją.

Proszę Was o pomoc w nagłośnieniu tej sprawy, o wsparcie dla mojej córki oraz podpisanie mojej petycję do Prezydenta Zardari apelującej o ratunek dla Rimshy i ochronę dla wszystkich mniejszości religijnych w naszym kraju. Avaaz nagłośni tę sprawę w międzynarodowych mediach i dzięki temu zwróci uwagę polityków na całym świecie.

Opublikowane: 27 sierpnia 2012

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: