Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Światowi przywódcy: Obrońcie połowę naszej planety

Do światowych przywódców:

My, obywatele i obywatelki z całego świata, jesteśmy głęboko poruszeni przestrogą naukowców: ekosystem, który podtrzymuje życie na Ziemi może się zapaść jeszcze za naszego życia. Wzywamy was do realizacji celów ochrony różnorodności biologicznej, a także posunięcia naprzód porozumienia o ochronie 50% powierzchni planety. „Plan 50%” powinien uwzględniać możliwości rozwoju ludzkości oraz potrzeby rdzennych mieszkańców. W ten sposób jesteśmy w stanie przywrócić harmonię z przyrodą.

Wpisz swój adres e-mail:
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Światowi przywódcy: Obrońcie połowę naszej planety

Kłusownicy odcinają zabitym lwom pyski i pazury, a potem sprzedają je na czarnym rynku – mówi o tym nowy raport. Majestatyczny król zwierząt jest coraz bliżej całkowitego wyginięcia.

Ale nie chodzi tylko o lwy. Dzień po dniu wyrzynamy kolejny gatunek naszych dzikich przyjaciół. W ciągu ostatnich 50 lat zlikwidowaliśmy już prawie dwie trzecie populacji zwierząt.

Nie musi tak być. Naukowcy biją na alarm: aby naturalne ekosystemy mogły się zregenerować, a dzika przyroda odrodzić, musimy pilnie objąć ochroną połowę naszej planety. Problem w tym, że sam ich głos nie wystarczy – politycy odpowiadają przed obywatelami, a nie ekspertami. To od nas zależy, czy ten pilny plan przyciągnie uwagę rządzących.

Personel Avaaz dostarczy nasz apel bezpośrednio najwyższym przedstawicielom rządów już *w tym tygodniu*. Dołącz do globalnej kampanii dla przyrody. Razem zawalczmy o przyszłość wszystkich gatunków.

Powiadom znajomych