Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Premierze Cateriano, ocal Sierra del Divisor

Do Prezesa Rady Ministrów Peru Pedro Cateriano Bellido:

My, obywatele i obywatelki całego świata, jesteśmy bardzo zaniepokojeni faktem, że Sierra del Divisor już od dwudziestu lat czeka na stosowną ochronę. To jeden z najcenniejszych zakątków Amazonii. Wzywamy Pana do natychmiastowego mianowania Sierra del Divisor Parkiem Narodowym.

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Piękna i rozległa część lasu deszczowego Amazonii jest poważnie zagrożona. Te połacie dziewiczej ziemi stanowią dom dla jaguarów, pum oraz mnóstwa innych gatunków zwierząt i roślin. Dom, który na co dzień bezprawnie niszczą drwale i hodowcy koki. Ale premier Peru może go ocalić! Wystarczy jedno pociągnięcie pióra, a przekształci ten obszar w Park Narodowy.

Ustawa, która zapewni ochronę lasu leży już na biurku premiera Cateriano. Właśnie w tej chwili polityk zastanawia się nad jej podpisaniem. A każda godzina zwłoki oznacza kolejne zniszczenia tego cennego obszaru. Sprzeciw wobec nielegalnej wycinki będzie zachętą dla innych przywódców do stanowczych działań na rzecz naszej planety, a o tej decyzji będą pamiętały pokolenia. Ale to od nas zależy, czy premier będzie tego świadom.

Aktywiści i aktywistki z Peru twierdzą, że szerokie poparcie płynące z całego świata może ostatecznie przekonać Cateriano. Ekolodzy wraz z rdzennymi mieszkańcami starają się objąć ten teren ochroną już od dwudziestu lat. Możemy przypieczętować ich wspólny wysiłek. Kliknij i podpisz petycję. Avaaz dostarczy ją bezpośrednio do kancelarii premiera.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: