Stop masakrze drzew

Do ministra środowiska, Jana Szyszki:

Przepraszamy, petycja Avaaz wymaga urochomienia javascript w twojej przeglądarce. Please turn on javascript and try again. (Here are some instructions on how to turn on javascript)< BR>
Avaaz.org chroni Twoją prywatność i będzie Cię informować o tej i innych kampaniach.

Do ministra środowiska, Jana Szyszki:
"Wzywamy was do natychmiastowego powstrzymania masowej wycinki drzew. Właściciele działek nie mogą mieć nieograniczonego prawa do ich usuwania, a najstarsze i najcenniejsze okazy muszą być chronione. Drzewa sprawiają, że mamy czym oddychać, oczyszczają powietrze naszych miast i są symbolem piękna polskiej przyrody. Nie możemy ich stracić przez ludzką chciwość."
Nowe, skandaliczne prawo doprowadziło do masowej wycinki drzew w całym kraju. Ale szala przechyla się na naszą stronę i możemy wreszcie powstrzymać to szaleństwo.

Jarosław Kaczyński właśnie ogłosił, że prawo, pozwalające właścicielom posesji na wycinanie drzew bez powodu, powinno być zmienione, a Minister Szyszko zapowiedział, że to może się stać, jeśli dojdzie do „wielkich” protestów. Masowa wycinka w naszych miastach może się skończyć.

Niech Minister Środowiska usłyszy nasz silny apel o natychmiastowe odwołanie tzw. „Lex Szyszko” jeszcze przed najbliższymi obradami Sejmu. Każdego dnia tracimy kolejne drzewa. Podpisz i podaj dalej wszystkim znajomym.

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: