Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem

Zostało tylko kilka godzin by Uratować Amazonię!

Do Prezydent Dilma Rousseff:

Wzywamy Cię do podjęcia natychmiastowych działań w celu ochrony brazylijskich lasów oraz zawetowania nowej ustawy leśnej. Ponadto apelujemy o powstrzymanie dalszych ataków na obrońców środowiska, zadbania o ich ochronę i egzekwowanie prawa wobec tych, którzy dopuszczają się nielegalnej wycinki lasów. Świat potrzebuje Brazylii jako globalnego lidera w walce o ochronę środowiska. Twoje zdecydowane działania, zapewnią bezpieczeństwo dla przyszłych pokoleń.

Jesteś już w Avaaz? Wpisz swój adres e-mail i kliknij przycisk „Podpisz”.
Podaj swój numer telefonu, jeśli chcesz kontaktować się z nami przez telefon lub sms
Pierwsza wizyta? Wypełnij poniższy formularz.
Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.

Ostatnio podpisali

Brazylijski Kongres poparł właśnie nową katastrofalną w skutkach ustawę leśną, która toruje drogę do ogromnych zniszczeń w Amazonii. Teraz weto Prezydent Dilmy jest ostatnią deską ratunku dla "zielonych płuc świata".

Na szczęście czas jest po naszej stronie -- za kilka tygodni Dilma będzie gospodarzem światowego Szczytu Ziemi. Eksperci przyznają, że prezydent Brazylii nie może sobie teraz pozwolić na otwarcie Szczytu, sama będąc liderem, który zezwala na destrukcję lasów deszczowych we własnym kraju . Napięcie wewnątrz Brazylii rośnie - 79% Brazylijczyków sprzeciwia się nowemu prawu. Jeśli do nich dołączymy, możemy podnieść temperaturę globalnego sprzeciwu, i zmusić Dilmę do wycięcia w pień tego i podobnych pomysłów oraz walki o ochronę Amazonii.

Dilma może podjąć decyzję każdego dnia. Zażądajmy weta dla nowej ustawy. Skorzystaj z formularza po prawej stronie by podpisać petycję powtrzymującą zniszczenie Amazonii na wielką skalę, a jeśli już to zrobiłeś/aś -- powiadom znajomych o tej kampanii.

** Avaaz łączy siły z Greenpeace, WWF oraz organizacjami z Brazylii, by zwiększyć wpływ naszej kampanii.
Opublikowane: 9 maja 2012

Powiadom znajomych

Udostępnij link tej kampanii na Twitterze, Skypie lub Facebooku: