Devam ederek, Avaaz'ın verilerinizi nasıl kullanabileceğini ve güvenliğini nasıl sağladığını açıklayan Gizlilik Politikası nı kabul ediyorsunuz.
Anladım
Tamam
TC Cumhurbaşkanı:Roboski katliamı ve dosyası için denetleme kurulunu devreye sokun

1 kişi imzaladı. Hedefimiz
50 Destekçi

Kapat

İmzanı tamamla

Avaaz.org gizliliğini koruyacak ve bu ve benzeri kampanyalar hakkında seni bilgilendirecektir.
Bu dilekçe İbrahim Y. tarafından hazırlandı ve Avaaz topluluğunun görüşlerini yansıtmayabilir.
İbrahim Y.
tarafından hazırlanan bu dilekçe
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
dikkatine sunuluyor

Roboskî Katliamı 28 Aralık 2011 akşamında yaşandı. Türk Hava Kuvvetlerinin, Şırnak’ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda çoğunluğu çocuk 34 köylü yaşamını yitirmişti.

ROBOSKİ KATLİAM DOSYASI KRONOLOJİSİ

Bir taraftan yargı mekanizması gizli gizli çalışma yürütürken,diğer taraftan da TBMM Roboski'de yaşanan katliam için alt komisyon oluşturdu.

2013 Newroz'unda Sayın Öcalan'ın çağrısı ile çözüm süreci içerisine girildi.Aynı günlerde alt komisyon Roboski katliamını perçinleyecek raporunu açıkladı.

Bu rapor katliam da hiç bir sorumlu göstermiyordu. Sadece koordinat hatası bulabilmişlerdi. Alt komisyon raporu nerede ise Diyarbakır savcılığı ve toplum için piar oluşturmuştur.

Bir buçuk sene hiç bir şey bulamayan ve sadece "özensizlik" diye değerlendiren, TMK 10. Maddesi ile görevli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “taksirle ölüme neden olmak ve görevi kötüye kullanmak” bu suçlara bakmakla yükümlü olmadıklarını hatırlatarak dosyayı Genelkurmaylığa göndermiştir.

Askeri yargı 2014 senesinin ocak ayında hepimizin beklediği kararı hiç çekinmeden verdi.Kararında 'kaçınılmaz hata' diyerek Roboski'de yaşanan katliamın katillerini akladı. Roboski katliamının ikinci yıl dönümünü de arkamızda bıraktık. Katliama karşı Roboski aileleri dostları ve vicdanı olan bu coğrafyada yaşayan ve yaşamayan tüm halklar ve inançlar olarak mücadele yürüttük.

KATLİAM FAİLLERİ ARAMIZDA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYA SALLAYA GEZMEKTEDİRLER

Türkiye'de var olan hukuk çerçevesinde Roboski dosyası bir katliama sürecine dönüşmüş,hiç bir sonuç alınamamış ve iç mahkeme yolunun sonuna gelmiş bulunmaktayız.Katliamdan bu güne 27 ay geçmesine rağmen katliamı gerçekleştirenler ellerini kollarını sallaya sallaya aramızda gezmektedir.İdari anlamda dahi olsa bir kişi bile katliam sorumlusu olarak yerinden alınmadı.Bu yüzden Cymhurbaşkanını harekete geçirmek için başlatmış olduğumuz kampanyayı desteklemenizi istiyoruz.

Yüklendi (Güncelleme )