Dünyanın değişim yaratmaya odaklı en büyük ve en etkili online topluluğu

Kampanyalarımız Nasıl İşler

Başarılı bir online kampanya özeti

İYİ BİR FİKİRLE BAŞLA

Her iyi kampanya iyi bir fikirle başlar. Değişmesini istediğin ve yeterince baskı yapıldığı takdirde bunun gerçekleşeceğine inandığın şey ne?

İÇGÜDÜLERİNE GÜVEN

Deneyimin, duyguların ve sezgilerin birçok kişinin düşündüğünden çok daha iyi bir barometredir. Eğer birşeyin adil olmadığını ve uğraşmaya değer olduğuna inanıyorsan büyük ihtimalle başkaları da senin gibi düşüneceklerdir.

ÜÇ KOLAY ADIMDA KAMPANYANI OLUŞTUR

Bu fikri eyleme dönüştürmek Avaaz Topluluk Kampanyaları’yla 1, 2, 3 demek kadar kolay bir iş! İşte aşağıda 1, 2, 3
Hazırla: Kampanyayla ilgili temel bilgileri gir -- ne istiyorsun, kimden istiyorsun ve neden istiyorsun?
Yayınla: Kampanya metninin önizlemesini kontrol et, değiştirmek istediğin şeyler varsa düzelt ve imzaya açmak üzere yayınla.
Paylaş: Harekete geçmeye hazırsın. Şimdi kampanyanı duyur -- dilekçe kendi kendini imzalamayacak!

Bir an önce başlamak mı istiyorsun? Hemen bir kampanya başlatmak için tıkla!

KAMPANYANI BÜYÜT

Kampanyayı hazırladıktan sonra, artık iş dilekçene daha çok imza toplamaya kalıyor.
Bunu en iyi nasıl yapabileceğine dair ipuçları için burayı tıkla:

DİLEKÇENİ TESLİM ET

Dilekçeni ilgili kişiye göndermeye hazır olduğunda, etkili bir şekilde eline ulaşmasını sağla. Yapacağın en basit şey kampanyayı anlatan bir mesajla birlikte imzaları e-postayla göndermek ve ellerine ulaştığından emin olmak için telefonla doğrulatmak. Ama yaratıcı olmaktan çekinme -- kampanyanla yapabileceklerinin sınırı yok! Dilekçeyi ve imzaları indirip elden teslim edebilirsin; bir toplantı ayarlayabilirsin, akıllarında kalsın diye veya medyanın ilgisini çekmek için bir eylem yapabilirsin; yani aklına ne gelirse yapabilirsin.

DEVAM

Sonuca ulaşmak için dilekçeni yetkili makama bir kez iletmek yeterli olabilir -- veya olmayabilir de. Bazıları için bu daha kapsamlı bir kampanyanın sadece ilk adımı. Konuya muhatabının gözünden bakmaya çalış -- eğer onun yerinde olsaydın, dilekçede talep edildiği gibi harekete geçmen için ne gerekirdi? Belki de dilekçeyi daha büyük ve daha doğrudan bir şekilde teslim etmek gerekiyordur veya derdini daha da güçlü anlatabilmek için daha çok imza toplamak isteyebilirsin. Veya bu mesele haberlere konu olursa tepkileri daha olumlu olabilir; bu durumda kampanyan hakkında haber yapılmasını sağlamaya çalışabilirsin.