Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

100% bumbac, 0% exploatare

adresată directorilor executivi ai H&M, GAP și ai altor companii din industria modei:

În calitate de cetățeni și consumatori globali, vă cerem să semnați imediat un acord eficace pentru siguranța clădirilor și protecție în caz de incendiu, valabil pentru fabricile furnizorilor din Bangladesh. În caz contrar, imaginea mărcilor pe care le reprezentați va primi o lovitură fatală. Prin intermediul acestui acord, vă cerem să vă obligați să plătiți pentru inspecții independente și reparații ale fabricilor producătoare. Companiile voastre și alte firme multinaționale profită de pe urma mânii de lucru ieftine și pot face mult mai mult pentru a reduce pericolele din locurile unde produsele lor sunt fabricate.

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

100% bumbac, 0% exploatare

Am văzut cu toții imaginile cutremurătoare a sute de femei nevinovate, arse de vii sau strivite sub zidurile fabricilor, în timp ce lucrau la hainele noastre. În câteva zile putem convinge companiile textile să ia măsuri ferme pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc.

Sute de fabrici din Bangladesh produc haine pentru cele mai mari mărci din industria modei. Doar două dintre aceste nume mari - Calvin Klein e unul dintre ele - au semnat un acord foarte strict pentru protecția clădirilor și măsuri în caz de incendiu. Altele, în frunte cu Wal-Mart, s-au eschivat de la a semna acest acord prin crearea unei alternative ineficiente care s-a dovedit a fi doar o manevră de PR. Dar catastrofa petrecută recent a declanșat o serie de ședințe de criză și a creat o presiune masivă pentru semnarea acordului care poate salva viețile oamenilor.

Negocierile se vor încheia în câteva zile. H&M și GAP sunt înclinate spre o schimbare de poziție în favoarea acordului strict, iar cea mai bună cale pentru a le convinge trece pe la vârf: e timpul ca directorii lor executivi să facă cunoștință cu noi! Dacă un milion dintre noi vor apela la ei prin intermediul petiției, pe Facebook, Twitter și prin reclame, vestea va ajunge chiar și la prietenii și familiile lor, iar mesajul va fi clar: reputația lor personală și cea a companiilor pentru care lucrează e în joc. E absurd ca oamenii să fie forțați să fabrice hainele *noastre* în clădiri nesigure. Semnează pentru a li se oferi condiții sigure de lucru și trimite acest mesaj mai departe!

Publicat pe

Spune-le şi prietenilor tăi