Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Toți contra Ebola

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Comentarii recente

Afișează comentarii recente ...
Încarcă mai multe comentarii...

"Curajul nu este absența fricii. Este triumful asupra fricii".

- Nelson Mandela

Există lucruri pentru care alegem să trăim și pentru care suntem gata să ne asumăm riscuri - acestea sunt lucrurile care dau sens vieții noastre. Dacă e vorba despre copii, întemeiem o familie. Iar dacă e vorba de semenii noștri, întemeiem o familie mult mai numeroasă. Oamenii amenințați de Ebola ne cer ajutorul. Suntem gata să ne învingem frica și să le răspundem? E timpul să luăm o decizie. Și să transformăm lumea la care visăm în realitate. O lume în care fiecare dintre noi este un membru valoros al aceleiași familii: umanitatea.


Poți găsi mai multe informații mai jos:

s-au oferit voluntari

Citește mesajele voluntarilor

Scrie un mesaj pentru voluntari
Informații importante

Hotărârea de a lupta ca voluntar împotriva virusului Ebola dovedește un curaj impresionant și o mare dragoste pentru umanitate - îți mulțumim nespus că iei în considerare această opțiune. Voluntariatul implică riscuri reale. Dar oferă și cele mai mari recompense: vei contribui la salvarea unor vieți omenești și la oprirea acestei epidemii îngrozitoare înainte de a se răspândi și mai mult. Multe cadre medicale au fost infectate, dar e vorba în marea majoritate a cazurilor despre lucrători locali, foarte curajoși, dar prost echipați. Voluntarii internaționali sunt mult mai bine echipați și chiar dacă riscul infectării există încă, el este mult mai mic. Te rugăm să citești cu foarte mare atenție informațiile de mai jos și să te gândești bine înainte de a decide să aplici pentru acest stagiu de voluntariat.

1. Care sunt riscurile?

Mai multe cadre medicale care au îngrijit pacienți bolnavi de Ebola au fost infectate și câteva au murit deja din cauza instruirii neadecvate sau a echipamentului de protecție necorespunzător. Organizațiile umanitare și-au luat angajamentul de a dota voluntarii cu Echipamente de Protecție Personală (PPE) care corespund celor mai înalte standarde internaționale. Se acordă o atenție sporită atât instructajelor dinaintea misiunii, cât și măsurilor de siguranță în zonele afectate și protecției în cadrul centrelor de tratament. Dar chiar și în aceste condiții, riscurile sunt reale și prezente.

2. Ce competențe sunt căutate?

Se caută urgent voluntari cu pregătire și experiență în următoarele domenii: cadre medicale calificate, inclusiv doctori, infirmiere, tehnicieni de laborator, paramedici, tehnicieni medicali de urgență și asistenți medicali, specialiști în protecția apei și salubrizare, specialiști cu experiență în logistică, experți din domeniul psihosociologiei și lucrători în construcții. Voluntarii trebuie să vorbească engleza pentru pozițiile din Sierra Leone sau franceza pentru Liberia și Guinea.

3. Cât durează o misiune?

Durata misiunilor variază, dar perioada minimă este de patru săptămâni. Unele organizații umanitare lucrează în schimburi de 12 săptămâni (o săptămână de pregătire și 11 săptămâni pe teren).

4. Pentru cine voi lucra ca voluntar?

Avaaz ajută la crearea unei baze de date cu potențiali voluntari pentru organizații umanitare care caută urgent voluntari internaționali calificați - cum ar fi Partners In Health, International Medical Corps și Save the Children. După ce vom primi de la tine mai multe informații despre pregătirea, experiența și disponibilitatea ta, le vom trimite mai departe acelor organizații care au nevoie de voluntari cu profilul tău. Din cauza situației urgente, obiectivul nostru este să încheiem această procedură cât mai repede, dar cu toate acestea ea ar putea dura până la câteva săptămâni și s-ar putea ca unii dintre cei interesați să nu fie distribuiți unei organizații. Îți poți retrage aplicația în orice moment.

5. Voluntarii vor fi instruiți?

Organizațiile umanitare și-au luat angajamentul de a oferi un stagiu complet de pregătire specializată despre virusul Ebola înainte de plecarea în Africa de Vest. Cursul va fi coordonat de experți din organizațiile umanitare în care au fost distribuiți voluntarii. Vor fi acoperite mai multe arii de specializare, în funcție de rolul participanților, inclusiv însușirea unui set de reguli stricte pentru protecție în afara orelor de lucru. Cadrele medicale vor fi instruite pentru îngrijirea și tratamentul pacienților, administrarea cazurilor, controlul infecțiilor și folosirea corectă a echipamentului de protecție (PPE).

6. Ce sisteme de protecție sunt folosite?

Voluntarii vor participa la cursuri de pregătire medicală și de protecție și vor primi echipamentul și instruirea necesară de la organizațiile care îi vor selecta. Aceste organizații și-au luat angajamentul de a pune pe primul loc siguranța voluntarilor și de a menține protocoale de securitate stricte. Pe lângă regulile stricte din timpul orelor de muncă, voluntarii vor urma reguli de protecție la fel de stricte și în afara orelor de muncă.

7. Am nevoie de experiență internațională pentru a aplica?

Organizațiile umanitare au menționat că experiența internațională, mai ales în situații de urgență, este foarte apreciată și necesară pentru anumite poziții, dar nu este obligatorie în toate cazurile.

8. Riscurile sunt acoperite de asigurare?

Dacă voluntarii vor fi selectați de una dintre organizațiile din prima linie a frontului acţiunii umanitare pentru a lucra în Africa de Vest, organizația și-a luat angajamentul de a oferi o asigurare medicală și un plan de evacuare în caz de urgență. Avaaz se străduiește să trimită aplicațiile celor interesați doar la organizațiile care respectă aceste planuri și politici.Spune-le şi prietenilor tăi