Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Stop risipei, stop foametei!

adresată liderilor naționali și miniștrilor reponsabili pentru sectorul alimentar, agricultură sau concurență:

Sute de milioane de oameni suferă de foame, în timp ce o treime din hrana lumii ajunge la gunoi. Vă cerem să luați măsuri legislative pentru a obliga supermarketurile să doneze mâncarea nevândută și să publice statistici privind alimentele aruncate. Vă cerem totodată să creați un cadru instituțional pentru a controla tratamentul neloial aplicat furnizorilor, cum ar fi anularea comenzilor în ultimul moment, o practică prin care producătorii sunt forțați să arunce cantități mari de mărfuri, dar și implementarea la nivel național a unor programe pentru atingerea obiectivului ONU de înjumătățire a rispiei de mâncare până în 2030.

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

Stop risipei, stop foametei!

O treime din hrana pe care o producem ajunge la gunoi, în timp ce zeci de milioane de copii se duc la culcare flămânzi în fiecare noapte. Dar există o rețetă cu care putem hrăni întreaga lume.

O mișcare de amploare tocmai a convins Franța să adopte o lege care obligă supermarketurile să doneze produsele nevândute săracilor și persoanelor fără adăpost. Dar aceasta e doar o mică parte a problemei, pentru că majoritatea alimentelor sunt distruse înainte să părăsească fermele. Uniunea Europeană caută în prezent soluții pentru a interzice magazinelor să mai refuze cantități uriașe de alimente sub pretexte ridicole, punând astfel în cârca fermierilor surplusul de mărfuri și responsabilitatea.

Sincronizarea e cel mai important aspect pentru ca rețeta să ne iasă bine. Suntem deja în contact cu numeroși politicieni care sunt gata să lanseze noi propuneri legislative - trebuie doar să arătăm că opinia publică e de partea lor. Hai să lansăm o petiție cu un milion de voci și să o înmânăm reprezentanților UE înainte de încheierea consultărilor. Vom colabora apoi cu aliații noștri din întreaga lume pentru a obține legile de care avem nevoie. Semnați acum petiția urgentă și trimiteți acest mesaj tuturor celor cu care ați împărțit vreodată o masă.


Campanie inițiată de Tristram Stuart alături de echipa Feedback și echipa Avaaz

Spune-le şi prietenilor tăi