Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

ITU: Lăsați-ne internetul în pace!

adresată ITU și tuturor națiunilor reunite în cadrul summitului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (WCIT) din Dubai:

În calitate de cetățeni ai lumii și utilizatori de internet, vă cerem să respingeți orice schimbări ale reglementărilor aflate în vigoare care ar putea altera sau slăbi libertatea și deschiderea internetului sau care ar da unui guvern sau oricărui alt organism puterea de a încălca drepturile utilizatorilor la exprimare liberă, acces liber la informație și sferă privată. Vă cerem deasemenea ca orice fel de schimbări aduse reglementărilor în vigoare să fie supuse unei dezbateri publice și să necesite aprobarea cetățenilor.

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

ITU: Lăsați-ne internetul în pace!

Chiar acum, la summitul ONU din Dubai, mai multe țări cu regimuri autoritare fac presiuni uriașe pentru impunerea controlului guvernamental asupra internetului printr-un tratat internațional. Dacă vor reuși, internetul își va pierde din autonomie, va fi mai scump și va funcționa mai prost. Mai avem doar câteva zile pentru a-i opri.

Internetul ne-a dat nouă, oamenilor obișnuiți, mai multă putere ca oricând, permițându-ne să comunicăm, să protestăm și să creăm o presiune reală asupra liderilor noștri. Acest lucru a fost posibil pentru că până acum internetul a fost "guvernat" de utilizatori și entități non-profit și non-guvernamentale. Rusia, China și Emiratele Arabe Unite vor însă să renegocieze un tratat din domeniul comunicațiilor numit ITR, pentru a dobândi controlul strict asupra internetului, ceea ce ar însemna că pe viitor acesta va oglindi interesele guvernelor și nu pe cele ale utilizatorilor. Tim Berners Lee, unul dintre "părinții internetului", a avertizat deja că amendamentele vor crește cenzura online și ne vor amenința sfera privată. Dar putem riposta și ne putem apăra drepturile printr-o petiție masivă.

Am mai oprit atacuri de acest fel și în trecut și o putem face din nou, înainte ca tratatul să fie încheiat săptămâna aceasta. Un val de proteste împotriva noului pact ITR crește deja vertiginos. Semnați acum petiția și transmiteți guvernelor un mesaj clar: lăsați-ne internetul în pace! Nu uitați să trimiteți apoi mesajul mai departe și prietenilor voștri. Când vom atinge 1 milion de semnături, vom înmâna petiția delegaților prezenți la summit.

Publicat pe

Spune-le şi prietenilor tăi