Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Victima unui viol luptă pentru a schimba Afganistanul

Au semnat recent

Victima unui viol luptă pentru a schimba Afganistanul
O tânără din Afganistan a fost răpită, violată şi legată de un zid timp de cinci zile de către un grup de ofiţeri afgani. După aceste evenimente cutremurătoare, tânăra a găsit forţa şi curajul de a face ceea ce femeilor din Afganistan le este interzis să facă: să riposteze şi să îşi apere drepturile! Haideţi să ne alăturăm acestei femei curajoase în lupta ei pentru dreptate! Conform cutumelor, victima unui viol este "dezonorată" şi are obligaţia de a se sinucide - ceea ce se va întâmpla și de această dată, dacă agresorii tinerei nu sunt aduşi în faţa justiţiei pentru a îi reda onoarea şi demnitatea. Autorităţile afgane tratează cazurile de acest fel cu neglijenţă şi se eschivează de la a îi pedepsi pe cei vinovaţi. Principalii suspecţi în acest caz nu au fost încă traşi la răspundere, în speranţa că atenţia comunităţii internaţionale va scădea. Tânăra pare a fi condamnată să fie victima acestei societăţi nedrepte în care în care femeile sunt batjocorite şi lipsite de demnitate, dar acum există o rază de speranţă! În acest weekend, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia şi alte ţări implicate în planul de refacere a Afganistanului sunt gata să garanteze un ajutor de patru mii de miliarde de dolari - bani care vor asigura şi plata forţelor de ordine, deci chiar a celor vinovaţi de violul tinerei afgane. Un protest masiv din partea comunităţii internaţionale poate atrage atenţia ţărilor donatoare asupra acestei orori, condiţionând ajutorul de luarea unor măsuri urgente pentru pedepsirea violurilor şi apărarea drepturilor femeilor. Timpul curge în defavoarea noastră. Semnează acum petiţia urgentă pentru salvarea tinerei afgane! Petiţia va fi înmânată reprezentanţilor ţărilor donatoare în cadrul conferinţei de la Tokio.
Publicat pe