Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Apel către Pakistan: Opriți ”crimele de onoare”!

Adresată Prim-Ministrului Nawaz Sharif, lui Maryam Nawaz Sharif, Președintelui Mamnoon Hussain și tuturor membrilor Parlamentului din Pakistan:

Salutăm promisiunea de a lua măsuri împotriva ”crimelor de onoare” și vă solicităm să modificați urgent legislația pentru a închide portița ”iertării” care protejează criminalii, asigurându-vă că aceștia vor fi aduși în fața justiției. Vă cerem totodată să lansați o campanie amplă de sensibilizare a publicului pentru a opri crimele comise asupra femeilor și să puneți bazele unei infrastructuri care să ofere femeilor posibilitatea de a căuta protecție.

Introdu adresa ta de e-mail:
Avaaz îţi va proteja informaţiile personale şi te va ţine la curent cu această campanie şi altele asemănătoare.

Au semnat recent

Apel către Pakistan: Opriți ”crimele de onoare”!

Ca pedeapsă pentru că s-a căsătorit cu bărbatul pe care îl iubea, tatăl Sabei a împușcat-o în cap, a pus-o într-un sac și a aruncat-o în râu. Apoi a scăpat nepedepsit, din cauza unei portițe din legislația pakistaneză care permite bărbaților să comită așa-numitele ”crime de onoare”. În mod miraculos, Saba a reușit să supraviețuiască și să aducă tuturor speranța că aceste atrocități nu vor mai fi posibile! În următoarele patru zile, o putem ajuta să schimbe soarta femeilor din Pakistan.

Povestea Sabei e prezentată într-un documentar nominalizat la Oscar și a făcut ocolul presei internaționale. Premierul pakistanez a răspuns promițând să pună capăt acestor crime odioase, iar surse din interior spun că i-a încredințat fiicei sale sarcina de a se implica în procesul de reformă. Activiștii se tem însă că proiectul de lege nu va fi adoptat decât dacă presiunea publică va rămâne la cote ridicate și acest subiect va primi și mai multă atenție în preajma Oscarurilor.

Hai să strângem un milion de semnături pentru a susține schimbările legislative înaintea începerii ceremoniei de duminică. Vom aduce povestea Sabei în atenția întregii lumi și vom înmâna apoi petiția noastră premierului pakistanez. Semnați apelul urgent și trimiteți vestea mai departe, înainte să pierdem această șansă.

Spune-le şi prietenilor tăi