Actualizează-ți setările pentru cookie-uri pentru a folosi această opțiune.
Dă clic pe butonul 'Toate sunt permise' sau doar activează 'Cookie-uri de publicitate'
Continuând, îți dai acceptul pentru Politica de confidențialitate Avaaz, care explică modurile în care informațiile tale pot fi folosite și cum sunt protejate.
Am înțeles

Spune NU fracturării hidraulice în România

adresată Parlamentului României:

România e o țară care a reușit să își păstreze biodiversitatea. Documentarul Wild Carpathia (realizat de Charlie Ottley pentru Travel Channel) surprinde măreția și fragilitatea unui ecosistem unic și ne arată de ce e atât de important să îl conservăm în toată splendoarea lui pentru generațiile viitoare. Guvernul României a concesionat suprafețe mari din unele dintre cele mai frumoase zone ale țării, pentru începerea fracturării hidraulice în vara lui 2013. Locuitorii acestor zone au protestat vehement, dar toate aceste proteste au fost până acum ignorate de presă și de autorități.

Introdu adresa ta de e-mail:
Continuând, îți exprimi acordul pentru primirea e-mailurilor de la Avaaz. Politica noastră de confidențialitate îți va proteja informațiile și explică felul în care acestea pot fi folosite. Te poți dezabona oricând.

Au semnat recent

Spune NU fracturării hidraulice în România

Documentarul Wild Carpathia (realizat de Charlie Ottley pentru Travel Channel) surprinde măreția și fragilitatea unui ecosistem unic și ne arată de ce e atât de important să îl conservăm în toată splendoarea lui pentru generațiile viitoare.

Guvernul României a concesionat suprafețe mari din unele dintre cele mai frumoase zone ale țării, pentru începerea fracturării hidraulice în vara lui 2013. Locuitorii acestor zone au protestat vehement, dar toate aceste proteste au fost până acum ignorate de presă și de autorități.

  • Fracturarea hidraulică e o metodă extrem de periculoasă de extragere a gazelor naturale, care ne poate otrăvi apa, aerul și solul.

  • Chimicalele folosite pentru forare sunt toxice și pot contamina apa în urma unor scurgeri sau accidente; pentru foraj sunt necesare milioane de litri de apă, ceea ce poate epuiza rezervele locale.

  • Apa reziduală rezultată în urma fracturării conține substanțe radioactive și chimicale toxice și este extrem de periculoasă, ceea ce face depozitarea ei extrem de dificilă și riscantă.

  • În urma fracturării hidraulice, gazul natural poate "migra" în rezervele de apă potabilă, punând locuințele și fântânile din vecinătate în pericol de explozie. În SUA au fost documentate peste 1.000 de cazuri de contaminare a apei în apropierea zonelor de extracție.

  • Fracturarea hidraulică accelerează schimbările climatice și este asociată cu alunecări de teren și cutremure

Mai multe state - printre care Franța, Bulgaria și câteva landuri germane și cantoane elvețiene - au interzis fracturarea hidraulică sau au instituit moratorii împotriva acestei metode.

Pe 4 aprilie vor avea loc demonstrații în toată țara pentru a atrage atenția Guvernului și presei asupra alegerii reale a poporului român, ignorată până acum: Spunem NU fracturării hidraulice!

Cerem Guvernului României interzicerea oricărei tehnologii de fracturare hidraulică / ruptură / fisurare sau orice altă tehnologie care forțează apa sau un amestec de fluide (sau geluri sau gaz lichefiat), sau aditivi chimici și / sau lichide, mecanice și / sau de umplutură organică în puțuri de foraj provocând crearea de noi fisuri și / sau extinderea fisurilor naturale existente sau a unor sisteme de fisuri în toate formațiunile sedimentare, inclusiv straturi de cărbune pentru explorarea și producția de petrol și gaze naturale. (Considerăm că frackingul este format din toate procesele de explorare și exploatare, inclusiv toate activitățile conexe și impactul seismic de la faza de prospectare si testare pana la faza de inchidere a sondelor.)

Mai multe informații pe www.stopfracturare.ro

Vă mulțumim că ați semnat, acum trimiteți vestea mai departe!

- Asociația România Fără Ei
Publicat pe

Spune-le şi prietenilor tăi